Akaryakıt istasyonundaki kar maskeli cinayette 5 sanığa ceza yağdı

14.01.2019 12:27:27

Kayseri´nin İncesu ilçesinde 2014 yılında akaryakıt istasyonunda kar maskesi ve puşi takarak marketi yağmalayıp, bir pompacının öldürüldüğü cinayetle ilgili İl Jandarma Komutanlığı´na bağlı özel ekibin yaptığı çalışma sonucu yakalanan ve bu suçtan tutuklu

10 Ocak 2014 tarihinde Kayseri - Adana karayolu üzeri İncesu ilçesi civarında bulunan bir akaryakıt istasyonunda gece saatlerinde meydana gelen olayda kar maskeleriyle istasyona gelen şahıslar, pompacı olarak görev yapan 48 yaşındaki Selami Çakır´ı bıçaklayarak öldürdükten sonra kayıplara karıştı. 4 yıl sonra İl Jandarma Komutanlığı dosyayı ele alarak faillerin bulunması için özel ekip kurdu. Yaklaşık 6 aylık çalışma sonucu dedektifler, kamera kayıtları ve teknik takip sonucu olayla ilgili olarak 7 şüpheli eş zamanlı düzenledikleri operasyonla gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıslardan Ramazan A., Ömer B., Osman Ç., Muhammed Ç. ve suça sürüklenen çocuk Y.B. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar. 

/resimler/2019-1/14/1228592858581.jpg
Pompacıı öldürdükten sonra sigara çaldılar. 

Öte yandan, cinayet anı da saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Gece saatlerinde akaryakıt istasyonuna gelen kar maskeli şahıslar, o sırada tek çalışan Selami Çakır´ı fark etti. Şahısların Çakır´ı defalarca bıçaklaması güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Kameralara ayrıca Çakır´ı öldüren şahısların istasyondan sigara çalarak kayıplara karışması da yansıdı. 

Cinayete kurban giden Selami Çakır´ın Giresun´da emekli olduktan sonra üniversite okuyan çocuklarını okutmak için Kayseri´ye geldiği, benzin istasyonunda yaklaşık 2 hafta çalıştığı öğrenildi. 
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanıklar Ramazan A., Ömer B., Osman Ç., Muhammed Ç. ve suça sürüklenen çocuk Y.B. ile avukatlar hazır bulundu. 

/resimler/2019-1/14/1229258171702.jpg
Dosyada 18 yaşından küçük suça sürüklenen çocuk olduğu için kapalı görülen duruşmada, salona kimse alınmadı. 
Tutuklu sanıklardan Ramazan A.´nın etkin pişmanlıkta bulunduğu öğrenilirken, savcı mütalaasında 10 Ocak 2014 tarihinde İncesu ilçesi Saraycık Mahallesi´nde bir petrol istasyonunda meydana gelen olayda şüphelilerin beyaz renkli eldiven, yüzlerinde puşi ve kar maskeleri ile iki ayrı kapıdan eş zamanlı markete girdikleri, pompacı olarak çalışan Selami Çakır´ı sopa ve bıçaklarla öldürdükleri, marketi yağmalamaya devam ettikleri ve kayıpları karıştıkları gerekçeleriyle ?kasten adam öldürme´ ve ?nitelikli yağma´ suçlarından cezalandırılmalarını talep etti. 
3 sanığa ağırlaştırılmış müebbet 
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanıklardan Ömer B. Osman Ç. ve Muhammed Ç.´ye ?kasten adam öldürme´ suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, ?nitelikli yağma´ suçundan ise ayrı ayrı 9 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Tutuklu sanıklardan etkin pişmanlıkta bulunan Ramazan A.´ya ?kasten adam öldürme´ suçundan 20 yıl, ?nitelikli yağma´ suçundan 4 yıl 8 ay olmak üzere toplam 24 yıl 8 ay hapis cezası veren mahkeme, suça sürüklenen çocuk Y.B.´ye ise ?kasten adam öldürme´ suçundan 20 yıl, ?nitelikli yağma´ suçundan ise 6 yıl 2 ay 20 gün olmak üzere toplam 26 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası verdi. 
Tüm sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilirken, duruşma sonrası sanık yakınları sinir krizi geçirdi.