SOKAK HAYVANLARI İÇİN DÜZENLENEN ?SATIN ALMA, SAHİPLEN´ KAMPANYASI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

11.12.2015 09:54:43

Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ve Kayseri Hayvan Hakları Koruma Derneği (KayHakDer)´in sokak hayvanlar için beraber düzenlediği kermes yoğun ilgi gördü.


Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi´nde ?Satın Alma, Sahiplen´ kampanyası adı altında düzenlenen ?Sokak Hayvanlarına Yardım Kermesi´nde konuşan Veterinerlik Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Çağrı Çağlar Sinmez toplumsal hayvanlara karşı toplumsal duyarlılık oluşturmayı hedeflediklerini belirterek? Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ve Kayseri Hayvan Hakları Koruma Derneği´nin organize ettiği sokak hayvanlarına yönelik kermesi düzenlemekteyiz. Amacımız Üniversite öğrencilerinin, geleceğin veteriner hekim adaylarının, akademik personelin hayvan duyarlılığı, hayvan sevgisi ve hayvanlara karşı olumlu tutum sergilenmesi. Burada elde edilecek tüm gelirler Kayseri Hayvanları Koruma Derneği aracılığıyla yardıma muhtaç hayvanların tedavi ihtiyaçları karşılanacaktır? dedi.
Veterinerlik Fakültesi öğretim görevlisi ve dernek gönüllüsü Tülay Sicimoğlu sokak hayvanlarının tedavi ve mama ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarının devam edeceğini vurgulayarak? Özellikle sokak hayvanlarını koruma, onlara sahip çıkma, onları yuvalandırma çalışmalarımız var. Bunun için bir gelire ihtiyacımız var. Gelir için bu tip çalışmalar yapıyoruz. T-shirtler bastırıyoruz, kupalar bastırıyoruz, kermesler düzenliyoruz. Bu kermesin amacı da buradan bir gelir elde etmek ve sokaktaki hayvanlara sahip çıkmak. Onların tedavisini yapmak ve mama takviyesinde bulunmak. Çalışmalarımız ilerleyen zamanlarda devam edecek? şeklinde konuştu.