?1 KASIM´DA YAPILACAK SEÇİMDEN SONRA İNŞALLAH GÜÇLÜ BİR İKTİDAR ÇIKAR"

28.10.2015 09:26:38

Kayseri Ticaret Odasının Ekim ayı meclis toplantısında konuşan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Pazar günü yapılacak milletvekili seçimleri ile ilgili olarak, ?1 Kasım´da yapılacak seçimden sonra inşallah güçlü bir iktidar çıkar. Biz iş dü


Kayseri Ticaret Odasında düzenlenen Ekim ayı meclis toplantısına Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve Kayseri Ticaret Odası üyeleri katıldı. Toplantıda gündem maddelerinin ardından konuşan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, ?1 Kasım seçimlerine odaklanan siyaset tartışmaları, terör olayları ve bir dolu acı haberlerle Ekim ayını hızla geçirdik. Ankara´da yaşanan ve 102 vatandaşımızın hayatını kaybettiği terör saldırısı ile bir kez daha sarsıldık ve üzüntü duyduk. Terörün; çoluk çocuk, asker polis demeden tüm ülkeyi hedef aldığına bir kez daha üzülerek şahit olduk. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde bölücü terör örgütünün yaptığı saldırılar, vatandaşları sindirmek ve yıldırmak amaçlıdır. Bölge insanını, silah gölgesinde oy kullanmaya zorlayan terör örgütünün ve siyasi uzantılarının amacı, Türkiye´nin huzur ve istikrarını bozmaktadır. Terörün, vicdanları yaralayan, tüm milletimizi acılara boğan tarafı ile birlikte siyasi ve ekonomik tahribatı da bu dönemde sıklıkla tartışılan konuların başında gelmiştir. Türkiye, 30 yılı aşkın bir süredir terörle mücadele eden bir ülkedir. Terörün ekonomik maliyetinin yaklaşık 350 milyar dolar olduğu telaffuz edilmektedir. Bu rakam oldukça ürkütücüdür ve bugün Türkiye´nin ihracatının yaklaşık iki katıdır. Bölücü örgüt, 7 Haziran seçimlerinin ardından, Temmuz ayında kendini gösteren ve aradan geçen 3-4 aylık süredeki terör saldırılarıyla, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini yıllar öncesine götürmeye çalışmış, son zamanlarda artan yatırımları durdurmayı hedeflemiştir. Bu durumla beraber sınır kapıları kapanmak zorunda kalmış, bölgenin ve ülkemizin ihracatı azalma göstermiştir. Teröre karşı her platformda tepkimizi artarak sürdüreceğimizi belirterek, saldırılarda şehit olan vatan evlatlarına Yüce Allah´tan rahmet diliyorum? diye konuştu.
Ekonomik konulara da değinen Hiçyılmaz, ?Ülkemiz terör olaylarının yanı sıra, ekonomik anlamdaki olumsuz gelişmelerin yarattığı moral bozukluğu ve tedirginlik içinde bulunmaktadır. Bu tedirginlik ekonomide alınan kararlara ve uygulamalara da yansımaktadır. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın geleceğinin garanti altına alındığı bir Türkiye´de yaşamak hepimizin ortak arzusudur. Bunu sağlamak da, başta ekonomi olmak üzere her alanda, hepimizin üzerine düşen görevi yapması ile mümkün olabilir. Bu bağlamda, Kayseri Ticaret Odası olarak üzerimize düşenleri yapmamız gerektiğine inanıyor ve bu çerçevede faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ekim ayı içinde yürüttüğümüz faaliyetlerimizde bu konuda örnekler verdiğimizi düşünüyorum. Abdullah Gül Üniversitesi öncülüğünde Kayseri Ticaret Odası, Erciyes Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ve Melikşah Üniversitesi işbirliğinde Avrupa Birliği Bakanlığı Erasmus+ programını yürütmeye başladık. Bu programın amacı 60 öğrenci ve 6 personelin Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden birinde 2 ile 3 ay boyunca staj yapması olarak özetlenebilir" şeklinde konuştu.
Meslek komitesi çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Hiçyılmaz, "Çok önem verdiğimiz faaliyetlerimizden biri de meslek komitesi çalışmalarıdır.
Yönetim Kurulumuzun iş başına geldiği tarihten bugüne kadar meslek komitelerimizin yaptığı çalışmalar kapsamında; toplam 1010 toplantı düzenlenmiş, 23 bini aşkın üyemiz davet edilmiş, 2741 gündem maddesi ele alınmış ve Yönetim Kurulu gündemine gelen 964 gündem maddesinden 549´u çözüme kavuşturulmuştur" ifadelerini kullandı.
Pazar günü yapılacak milletvekili seçimlerine değinen Hiçyılmaz, "Önümüzdeki hafta genel seçimlerin tekrarı yapılacak. Seçimin her türlüsü önemlidir. 1 Kasım´da yapılacak seçimden sonra inşallah güçlü bir iktidar çıkar. Biz iş dünyası olarak işimizi yapabilmemiz için güven ortamı ve istikrar lazım. Bu açıdan seçimin neticesinin ülkemiz adına hayırlar getirmesini diliyorum" diye konuştu.