27 MAYIS PARALEL`İN SON UZANTISIDIR

28.05.2015 09:03:05

AK Parti Kayseri Milletvekili ve TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkan Yardımcısı Yaşar Karayel, 27 Mayıs darbesinin 55. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.



27 Mayıs`ta milletin oyları ile iktidara gelmiş, Başbakan Menderes`in darbe yapılarak idam edildiğini belirten Karayel, şunları söyledi.  "Bu ülkede her 10 yılda bir, darbe yaptılar. Milletin iradesine tahammül edemediler.  Ülkemizdeki darbeci, vesayetçi paralelciler bitecek. Bunlar yüzünden ülke çok kaybetti. Şimdi % 52 oy ile Cumhurbaşkanı olan Erdoğan`ı, Mursiye benzetip idamla tehdit ettiler.


Devletteki Paralelcileri temizleyeceğiz. Bu memlekete darbecilerden ve vesayetçilerden hayır gelmez. Millet iradesini ayaklar altına aldırmayacağız. Paralele hem paramızı, hem evladımızı, hem de zekâtımızı verdik. Onlar ihanet ettiler. Bu yapının 17- 25 Aralık`ta verdikleri zarar ülkeye 10 milyar TL oldu.

1960 da rahmetli Adnan Menderesi, CHP zihniyeti idam etti. Milletin oyları ile iktidara gelmiş 10 yıl iktidarda kalmış Menderes`e tahammül edemediler. 28 Şubat döneminin Kara Kuvvetleri Komutanı`na sorduk, neden post modern darbe yaptınız diye. Onun bize cevabı şöyle oldu. "Menderes`te hata yaptı ezanı Türkçeye çevirdi, Erbakan da hata yaptı. Yobazlara iftar verdi. "dedi.


Bunlar zaman zaman cemaatleri kullandılar. En son olarak da, Paralel yapıyı kullandılar. İstikrar bozulursa Ülke Allah korusun Suriye`ye döner. Ülkemizi darbecilere, vesayetçilere teslim etmeyeceğiz. 7 Haziran`da sandığa katılım fazla olursa, PKK uzantısı  HDP barajı aşamaz.


Darbeciler memlekete çok zarar verdiler. 27 Nisan`da darbe denemesi geri tepti. Ak Parti ile darbe dönemleri sona ermiştir. Millet darbeciler karşısında hep bizim arkamızda dimdik durmuştur. 
7 Haziran vesayetçilere ve darbecilere destek verenlerle, Ak Parti arasında geçecektir. Millet kimin yanında yer alacağına sandıkta karar verecektir."