3 ESKİ POLİS TUTUKLANDI

10.02.2017 14:09:07

Sivas´ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 3 eski polis, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında Kanun Hükmündeki Kararname ile Sivas Emniyet Müdürlüğü ve Sivas Polis Meslek Yüksekokulundaki görevlerinden uzaklaştırılan emniyet müdürü ve emniyet amirlerine yönelik 27 Ocak´ta eş zamanlı operasyon düzenlendi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Sivas merkezli olarak Ankara, İstanbul, Kırşehir, Aydın, Kütahya, Kayseri, Konya, Samsun, Kahramanmaraş, Erzincan, Isparta, Kırıkkale, Yozgat, Bursa ve Muğla´da örgütün şifreli haberleşme programı ByLock´u kullandığı tespit edilen 46 kişi gözaltına alındı. Daha sonra gerçekleştirilen operasyonlarla bu sayı 59´a yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından daha önce adliyeye sevk edilen 39 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi, 5 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan 8 kişi daha adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden F.A., M.D. ve M.K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, M.U., H.G., B.D., F.G. ile S.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında tutuklu sayısı 42´ye çıktı. (İHA)



Anahtar Kelimeler: ESKİ POLİS TUTUKLANDI