AGU SOKU

20.08.2016 11:04:46

Abdullah Gül Üniversitesi´ni Destekleme Vakfı (AGÜV) Başkanı Mustafa Çıkrıkçıoğlu, TUSKON´dan FETÖ´ye uzanan operasyon kapsamında gözaltına alındı. Bu gözaltı Kayseri´de büyük yankı uyandırdı.

Kayserili işadamı, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili ve Abdullah Gül Üniversitesi Destekleme Vakfı (AGÜV) Başkanı Mustafa Çıkrıkçıoğlu, TUSKON FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alındı.
FETÖ darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün mali yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Fethullahçı Terör Örgütü´nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında TUSKON ve üye şirketlere operasyon başlatıldı. TUSKON operasyonları devam ederken bu kapsamda Kayserili işadamı Mustafa Çıkrıkçıoğlu da gözaltına alındı.
İstanbul polisi, önceki gün sabah saatlerinde başlatılan TUSKON operasyonunun devamı için harekete geçti. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyona diğer birimler de destek verdi.
İkinci TUSKON operasyonunda 18 isim için gözaltı kararı çıktı. 18 kişi arasında Kayserili işadamı Mustafa Çıkrıkçıoğlu da yer aldı.
Çıkrıkçıoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı olan Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili, TİM Sektörler Konseyi Üyesi, TİM Sektörler Konseyi Çelik Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı ve Çelik İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak da görev yapıyor. Çıkrıkçıoğlu ayrıca Abdullah Gül Üniversitesi Destekleme Vakfı´nın (AGÜV) Başkanlığını yapıyor.
Kayserili iş adamı Çıkrıkçıoğlu´nun adını taşıyan bir meslek yüksekokulu Erciyes Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteriyor. 



Anahtar Kelimeler: SOKU