AİLESİ İLE SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETİYOR

6.03.2017 10:48:32

Eskişehir Bağları´nda iki evin arasındaki boş bir arazide küçük bir çadırda başladığı solucan gübresi üretimini annesi ve eşinin desteği ile başarı ile sürdürüyor.

Türkiye´de yaygın hale gelen solucan gübre üretimi Kayseri´de de yapılmaya başlandı. Serdal Çoban isimli kişi eşi ve annesi ile kurduğu bir küçük tesis ile solucan gübresi üretmeye başladı. Kimyasal maddelerden kirlenmiş toprağın ıslağın edilmesini sağlayan organik gübre üretimine başladıkları günden itibaren hızla geliştiğini anlatan Çoban, 1 milyon 600 bin adet solucan ile bu işi sürdürdüklerini söyledi.
Kurdukları çadırda üretimini gerçekleştirdikleri solucan gübresini ülkeye katkı ve ticaret amaçlı yaptıklarını anlatan Çoban şunları söyledi:
? Aslında işe başladığım gün bu işi yapacağımı anladım. Eşim ve annemin desteği ile bismillah dedik. Çalıştığım bir fabrikadan ayrıldım ve bu işi kurdum. Solucan gübresi üretmek artık gerçekten beni mutlu etmeye başladı. Onlara çocuk gibi bakıyoruz. Üretiyoruz, seviyoruz. Isısını nemini tam anlamıyla bir ev sıcaklığı hissettiriyoruz. Önümüzdeki günlerde üretimimizin daha da artacağını biliyorum. Tesisimiz şu anda küçük ama ileride daha da büyüteceğiz.? dedi.
Devlet desteği ile ilgili ilgili birimlere başvurduklarını anlatan Serdal Çoban, tarım Bakanlığı´nın kimyasal gübreyi yasaklamasının ardından işlerin daha da iyi noktalara geleceğine inandığını sözlerine ekledi.
(Haber: Bekir Aslantaş)