"ALDATILDIK DİYEREK DEVLET YÖNETİLMEZ"

19.10.2015 10:19:47

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, geçtiğimiz hafta sonu Kayserili basın mensupları ile buluştu.

 

 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici. 1 Kasım Genel Seçimleri çalışmaları kapsamında Kayseri´deki basın mensupları ve partililerle bir araya geldi. Kahramanmaraş´a miting için gideceğini ama Kayseri´ye uğrayıp basın mensupları ile bir araya gelmek istediğini belirten Destici, ?Öncelikle istediğimiz terör olaylarının bitmesi ve iç huzurumuzun sağlanmasıdır? dedi.

Devleti yönetenlerin üzerlerine düşen sorumlulukların bilinci ile hareket etmesi gerektiğini ifade eden Destici şu şekilde konuştu: ?PKK´ya zafiyet gösterilmiştir. AK Parti´nin Türkiye´yi getirdiği durum ortadadır. Adına çözüm dedikleri süreç hiçbir çözüm getirmedi. Bunu daha önce de ifade etmiştik.  Paneller düzenleyerek uyarmıştık. Keşke önerilerimizi dikkate alsalardı. Yaptıkları işin yanlış olduğunu anladılar. 7 Haziran´dan sonra eylemler başladı. Belli ilçeleri kontrol altına aldılar. Neden şimdi oluyor peki, çok basit. Çözüm süreci dediklerinde pazarlık vardı. Apoyu serbest bırakacağız, ben tek başıma iktidar olursam size ana dilde özerklik vereceğim, devlet kurmanıza izin vereceğim dedi. PKK ise bunu iyi kullandı. PKK Suriye´de ne olacağını biliyordu. Adımlarını ona göre attı. İktidarın zafiyetinden yararlandı. Geri adım atılınca da eylemlerine acımasız bir şekilde başladı. Olayın özeti budur. AK Parti PKK ile el sıkışırsa olacağı budur. Aldatıldık, kandırıldık gibi sözlerle devlet yönetilmez. Bundan 3 sene önce IŞİD mi vardı? Sözde bu örgütle mücadelede PYD güçlendi.?

Çözümün bu iktidarla olmayacağını belirten Destici, ?Bu iktidarla çözüm gelmez. Aksine bugünleri yaşamamızın sebebi AK Parti´dir. AK Parti iradeli bir tavır sergileseydi, PYD adı duyulduğunda başını ezseydi bugün hiçbir şey böyle olmazdı. Siz ülkenizin bir bölgesinde iradenizi kaybederseniz orayı bir daha toparlayamazsınız. Bu iktidarın, bu ülkeye vereceği hiçbir şey kalmamıştır. Eğer samimiyseniz önce adaleti sağlayacaksınız. 13 yıl milleti kandırdınız. Halk artık buna inanmamalı. Bütün bunları meşrulaştıran AK Parti hükümetidir. Başka suçlu arıyorlar çünkü yaptıklarının üzerini örtmeye çalışıyorlar? ifadelerine yer verdi.

Destici ayrıca, ?Bizim seçim beyannamemizi okusunlar, ona göre kararlarını versinler. Biz herkesin kararlarına saygılıyız? dedi.

Haber: Berna Utaş Utangan