ANTRENÖRLÜK KARİYERİNDE İLK ŞAMPİYONLUĞUNU YAŞADI

28.02.2019 10:31:23

Sezon başında antrenörlük kariyerine başlayan Gökhan Dursun, ilk heyecanı şampiyonluk başladı. 18.hafta sonunda 42 puanla en yakın rakibine 4 puan farkla şampiyonluk ipini göğüsleyen Çamlıca Sağlıkspor´da antrenör Dursun, kulübün tarihine geçmiş oldu.

Sezon başında antrenörlük kariyerine başlayan Gökhan Dursun, ilk heyecanı şampiyonluk başladı. 18.hafta sonunda 42 puanla en yakın rakibine 4 puan farkla şampiyonluk ipini göğüsleyen Çamlıca Sağlıkspor´da antrenör Dursun, kulübün tarihine geçmiş oldu.

-Kayseri Recep Kırçıl Birinci Amatör Küme B Grubunu şampiyon olarak tamamlayarak adını Süper Amatör Küme´ye yazdıran Çamlıca Sağlıkspor Teknik Direktör Gökhan Dursun ile muhabirimiz Memduh Borazan keyifli röportaj gerçekleştirdi.

-2018-2019 sezonunda Çamlıca Sağlıkspor ile Teknik Direktörlük kariyerine başlayan Gökhan Dursun, ilk antrenörlük kariyerinde ilk şampiyonluğu yaşamanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyor.

-Futbolculuk dönemlerinde yaşadığı birçok şampiyonluk ve kupa sevincini bu kez de antrenörlük deneyiminde yaşayan Gökhan Dursun,  gelecek adına oldukça umut dolu.

/resimler/2019-2/28/1032570202018.jpg

-Kendinizi tanıtır mısınız?

08.08.1983 Kayserili doğumlum. Evli ve 1 çocuk babasıyım. 7 yaşında başladığım futbol hayatımı sonlandırdıktan sonra şimdi de antrenörlük yapıyorum. Bizim gibi insanlar spordan ve futboldan asla kopamazlar.

-Futbolculuk kariyerinde hangi takımlarda oynadınız?

1999 yılında futbola Kayseri Erciyesspor´da başladım ve ardından birçok takımda forma giydim. Kayseri Erciyesspor´dan Kayseri Şekerspor, Kayseri İl Özel İdarespor, Erkiletspor, Sorgun Belediyespor, Talasgücü Belediyespor, Sağlıkspor ve Trabzon 3861 Spor takımlarında forma giydim. Forma giydiğim bütün takımlarda şampiyonluk ve birçok başarı elde ettim. Futbolculuk dönemimde edindiğim bilgiler, hocalarımdan aldığım bilgi ve projelerden sonra futbol hayatımı sonlandırdım. Şimdi ise amatörde antrenörlük yapıyorum.

-Futbolculuk ile antrenörlük arasında nasıl bir fark var?

Futbolculuk farklı antrenörlük ise daha farklı benim için. Her ikisi arasında çok fark var. Futbolcu iken sadece sahaya çıkıp topunu oynuyorsun ama antrenörlükte ise her şeyi yapıyorsun. Futbolculuğa göre antrenörlük hem zor hem de çok bilgi isteyen bir iş. Bizler işlerimizi severek yapıyoruz. Futbolculuk dönemimde birçok antrenör ve Teknik adam ile çalıştım. Hocalarımdan öğrendiğim aldığım bilgilerin hepsi bana antrenörlük kariyerimde işime yarıyor.

/resimler/2019-2/28/1033290669200.jpg

-Bu sezon antrenörlük kariyerinde ilk şampiyonluğun neler söylersin?

İlk antrenörlük kariyerimde şampiyonluk yaşamak çok muhteşem ve güzel bir duygu. İlk yılımda kazandığım şampiyonluğu bundan sonrada devam etmek istiyorum.  Kupalar kazanmak isteyen bir antrenör olmakta kararlıyım. Hangi takımı çalıştırırsam çalıştırayım hep zirveye oynayan ve iyi bir takım olmasını istiyorum. Antrenörlük farklı bir meslek. Her yıl kendinizi geliştirmeniz gerekiyor.

-Şampiyonluk nasıl bir duygu?

Şampiyon olmak çok güzel ve tarif edilmez bir duygusu var. Bu herkese nasip olmaz. Son yıllarda örneği hem profesyonel liglerde hem de amatör liglerde görüyoruz. Rabbim bana ilk antrenörlük kariyerimde bunu nasip etti. Lafla bu şampiyonluklar veya kupalar kazanılmıyor. Emek harcamadan ekmek olmaz. Biz sezon başında yaptığımız doğru planlamanın ve çalışmanın karşılığını aldığımızı düşünüyorum. Bunu herkes farklı şekilde yorumlayıp, düşünebilir. Biz sadece sahada futbol oynamak için neler yapmamız gerekliğini gerçekleştirdik ve rabbimde bize yardım etti. Bu şampiyonlukta benim her zaman yanımda olan ve büyük destekler veren başkanımız Tugay Şahin´e sizler huzurunda şükranlarımızı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Maddi ve manevi sezon başından sezon sonuna kadar bize büyük destek verdi. Bu şampiyonlukta en büyük pay sahiplerinden birisidir kendisi.

/resimler/2019-2/28/1034309889512.jpg

-Antrenör olarak örnek aldığınız isimler kimlerdir?

Teknik Direktör olarak örnek aldığım kişiler herkesin olduğu gibi benimde var. Manchester City FC Teknik Direktörü Pep Guardiola ve Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı´yı örnek alıyorum. Bu isimleri örnek almamdaki sır ise hem antrenman programları hem de oyun disiplinli olmaları. Saha içinde duruşları da beni etkiliyor tabi. Şunu da örnek verebilirim. İstikbal Mobilya Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman´ın gelmesiyle birlikte takımda neler değiştiğini herkes görüyor. Hikmet hocanın taktik, bilgileri oldukça iyi.

-Son olarak neler söyleriniz?

Bu röportaj için öncelikle size çok teşekkür ediyorum. Kayseri amatör futboluna renk katmak için Çamlıca Sağlıkspor ile yeni sezonu bekliyoruz.  Şampiyonlukta payı olan futbolcu kardeşlerime, yöneticilerime ve başkanlarıma teşekkür ediyorum.

(Röportaj: Memduh BORAZAN)