ARIK, BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A YANIT VERDİ

7.10.2020 17:02:00

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, son 18 yılda Kayseri’de 21 caminin yıkıldığı yönündeki açıklamasını yalanlayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a yanıt verdi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, son 18 yılda Kayseri’de 21 caminin yıkıldığı yönündeki açıklamasını yalanlayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a yanıt verdi. Son 18 yılda 21 caminin yıkıldığını kendisinin değil Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın açıkladığını belirten Arık, “Sayın Büyükkılıç’a soruyorum: Kalemkırdı camii nerede, eski terminal camii nerede, Sahabiye camii nerede, nerede bu 21 cami?”

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın soru önergesine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın verdiği yanıt yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın kendisinin açıklamasını yalanlamasını karşılık veren Arık, 18 yılda 21 caminin yıkıldığını açıklayan kişinin kendisi değil Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay olduğunu ifade etti. Söz konusu cami yıkımların CHP’li bir belediye başkanı tarafından yapılması durumunda yer yerinden oynayacağını belirten Arık, camilerin yıkılmasının ardındaki gerçek nedenin rant olduğunu belirterek şunları söyledi: “Kocasinan Belediyesi tapusu kendisinde bulunan 5 camiyi, baraj manzaralı 100 bin metrekarelik villa parselleriyle takas ediyor. Kayserili hemşerilerimin vicdanına sesleniyorum: Bunu yapan CHP’li bir belediye olsaydı ne olurdu? En tepeden başlayarak ‘Ey milletim bu CHP cami satıyor’ diye kıyameti kopartırlardı. Sayın Büyükkılıç, ‘Kayseri’de AK Parti döneminde 21 caminin yıkıldığı şeklinde gerçekle örtüşmeyen bir iddiayla zihinleri bulandırmak hiç kimsenin hakkı da değildir haddi de..’ demiş. 21 caminin yıkıldığını ben değil Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay açıkladı. Ben buradan Sayın Büyükkılıç’a sormak istiyorum: Tarihi Kalemkırdı camii nerede? Yanında benzinlik var diye yıkılan Eski terminal camii nerede? Sahabiye Camii nerede? Nerede bu 21 cami?”



Anahtar Kelimeler: BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’ YANIT VERDİ