ARIK: “NAVİGASYON ARIZA YAPSA KAYBOLUR”

26.08.2020 11:03:00

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, yaptığı açıklamada partisini hedef alan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel’e yanıt verdi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, yaptığı açıklamada partisini hedef alan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel’e yanıt verdi. Karayel’in açıklamasının baştan sona yalan ve yanlışlarla dolu olduğunu ifade eden Arık, “Arkadaşımız eline verilen çarpıtılmış rakamları sıralamak, kaç ton elma üretildiğini açıklamak yerine önce gelsin Yeşilhisar’ı bir gezsin elması para etmeyen çifti ne diyor bir baksın. Bu arada kendisine bir de önerimiz olacak: Kendisi İstanbul’da yaşayıp Kayseri’de siyaset yaptığı için Yeşilhisar nere, Yeşilhisar’da ne yetişiyor çok bilmiyor olabilir. Yanına Kayseri’yi bilen birini alsın da maazallah navigasyon arıza yapar kaybolur. Bunu da istemeyiz” diye konuştu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Yalancı ve ülkesine yabancı muhalefete cevap veriyoruz” diyen AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel’e yanıt verdi. Yalanı siyasetlerinin temeline koyan AK Partililerin gerçeklerle bağının koptuğunu ifade eden Arık, AK Parti’nin rakamlarıyla Türkiye’nin gerçeklerinin örtüşmediğini belirtti. Arık, “AK Partililer yalan üstüne ihtisas yapmış durumdalar. Ve ne yazık ki devletin kurumlarını da bu yalan dünyalarına alet ettiler. Bugün TÜİK’in rakamlarına AK Parti seçmenleri bile inanmıyor. Geçtiğimiz günlerde AK Partililer işsizliğin azaldığını söyledi. Kaynakları ne TÜİK… Türkiye’de çalışma çağındaki nüfus son bir yılda 1 milyon 66 bin kişi arttı. Pandemi döneminde binlerce insanımız işsiz kaldı. Doğal olarak işsizlik rakamları arttı. Ama AK Parti’nin yalan makinesine dönüşen TÜİK iş gücünün 2 milyon 235 bin kişi azaldığını söylüyor. Devletin kurumlarını bile yalan söyler hale getirenler şimdi çıkmış muhalefeti yalancılıkla suçluyor” dedi.

27 MİLYAR DOLAR YABANCI ÜLKELERİN ÇİFTÇİSİNE GİTTİ

Karayel’in açıklamasının yalan ve yanlışlarla dolu olduğunu belirten Arık, AK Parti’nin iktidar olduğu 2002 yılında 41 milyon 196 bin hektar olan tarım arazisinin 3 milyon 484 bin hektar azalarak 37 milyon 712 bin hektara düştüğünü söyledi. Arık, AK Parti iktidarlarının Türk Çiftçisinin değil, başka ülkelerin çiftçisinin dostu olduğunu belirterek açıklamalarını şöyle sürdürdü: “2003-2019 döneminde 62 milyon ton buğday ithalatına 16.4 milyar dolar; 3.7 milyon ton arpa ithalatına 905 milyon dolar; 20.3 milyon ton mısır ithalatına 1.4 milyar dolar, 3.4 milyon ton mercimek ithalatına 2.4 milyar dolar ödediğimiz mi yalan? Arkadaşımız Gömeç’i bilir mi bilmiyorum. Ama Gömeç’in dillere destan kuru fasulyesi var. Gömeçli kardeşlerimizden değil ama yurt dışındaki çiftçilerden 573 bin ton kuru fasulye ithal edip, 663 milyon dolar ödedik. Bu mu yalan? Çay ülkesiyiz ama 136 bin ton çay ithal edip 339 milyon dolar başka ülkelerin çiftçisine para ödedik bu mu yalan? 2003-2019 döneminde tarım ürünleri ihracatı 77.6 milyar dolar iken, ithalat 104.6 milyar dolar oldu. Yani, 27 milyar dolar, yabancı ülkelerin çiftçisine gitti. Bu mu yalan? Milli ve yerli olduğunu söyleyen AK Parti iktidar olduğunda çiftçi başına bankalara borç bin TL iken, 2019 yılında 52 bin TL olduğu mu yalan? 2003 yılında Çiftçi kayıt Sistemi'ne 2 milyon 765 bin 287 kişi kayıtlı iken, 2019'da bu rakamın 2 milyon 83 bin 22 kişiye düştüğü mü yalan? Türk çiftçisi alnının terinin karşılığını, kanunlarla tanımlanmış hakkını alamazken başka ülkelerin çiftçisini zengin edenler kalkmış bizi ülkemize yabancı olmakla itham ediyor. Milli Savunmayı Katarlı dostlarına peşkeş çekenler, Katarlı dostlarının tarım arazisinden rant kazanması için İstanbul’un kalbine hançer saplayanlar Türk Milleti’nin değil, Katar emirinin dostudur. Katar emirinin dostları da bize yerli ve millilik öğretmeye kalkmasın”

 

ÖZVATAN VE DEVELİ’NİN SUÇU NE?

Develi ve Özvatan ilçelerinin 3. Bölge teşvikleri kapsamına alınmaması konusuna da değinen Arık, “Yıllardır Kayseri’nin merkezi ve ilçeleri arasındaki gelişmişlik farkına dikkat çekerek, Kayseri’nin hiç olmazsa ilçelerinin teşvik kapsamına alınması gerektiğini vurguluyorduk. Geçtiğimiz günlerde Kayseri’nin ilçelerinin 3. Bölge teşvik kapsamına alınması ile ilgili bir karar çıktı. Kararı görünce bir yanlışlık yapıldığını ve düzeltileceğini düşündük. Ama üstünden günler geçti, düzeltilen bir şey yok. Bu durum AK Parti Milletvekillerinin Kayseri ile ne kadar ilgisiz, Kayseri’ye ne kadar yabancı olduğunu gösteriyor. Özvatan ve Develi hangi kriterlere göre teşvik kapsamı dışında tutuldu, bunun izahı yok. Bu iktidarın, iktidar partisi milletvekillerinin özensizliğinden, ilgisizliğinden başka bir şey değildir. Arkadaşımız sırça köşkünden ahkam kesmek yerine Özvatan’ın Develi’nin neden kapsam dışında bırakıldığını açıklasın. Ve bizim açıklamalarımızı bir kez daha anlayarak okusun. Biz Türkiye’nin ithalat cennetine döndüğünü söyledik. Biz AK Parti’nin tüm yanlışlarına rağmen üretmeye devam eden çiftçilerimizin zarar ettiğini, ürününün para etmediğini söyledik. Arkadaşımız eline verilen çarpıtılmış rakamları sıralamak, kaç ton elma üretildiğini açıklamak yerine önce gelsin Yeşilhisar’ı bir gezsin elması para etmeyen çifti ne diyor bir baksın. Bu arada kendisine bir de önerimiz olacak: Kendisi İstanbul’da yaşayıp Kayseri’de siyaset yaptığı için Yeşilhisar nere, Yeşilhisar’da ne yetişiyor çok bilmiyor olabilir. Yanına Kayseri’yi bilen birini alsın da maazallah navigasyon arıza yapar kaybolur. Bunu da istemeyiz.”

 



Anahtar Kelimeler: : “NAVİGASYON ARIZA YAPSA KAYBOLUR”