ARIK’TAN BÜYÜKŞEHİRİN ZAM KARARINA TEPKİ

14.10.2020 16:49:00

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Erciyes Kayak Merkezi bilet fiyatlarına yüzde 20 zam yapmasına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Erciyes Kayak Merkezi bilet fiyatlarına yüzde 20 zam yapmasına tepki gösterdi. Fakir fukara edebiyatı yapan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin vatandaşa “Senden garip gureba fakir fukara, diye oy isteyenler, ‘Sen fakirsin, ne işin var senin kayakla, kaymakla… Ne işin var senin Erciyes’te’ diyor. Takdir de karar da yüce milletimizin, Kayserili hemşerilerimin” diye konuştu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Erciyes Kayak Merkezi bilet fiyatlarına yaptığı yüze 20’lik zam oranını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine taşıdı. Söz konusu karara CHP’li Meclis Üyesi Özgür Özer’in zam oranının enflasyon oranında olma önerisinin AK Partililer tarafından reddedildiğini belirten Arık, konuyla ilgili konuşmasında şu görüşleri dile getirdi: “Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes Kayak Merkezi bilet fiyatları yüzde 20 zam yaptı. Bu karara itiraz eden meclis üyemiz Özgür Özer, ‘İnsanların alım gücü azaldı. Evlerine ekmek götüremez halde… Madem zam yapmaya kararlısınız bari enflasyon oranında zam yapın da dar gelirli vatandaşlarımız da Erciyes’e çıkıp nefes alsınlar’ der. AKP’li Meclis Üyesi Ahmet Tural, ‘Kayak lüks bir spordur. Dar gelirlinin yapacağı bir spor değildir. İstersek yüzde 20 değil, yüzde 50 zam yaparız’ olur. Ben Kayserili hemşerilerimin vicdanına seslenmek istiyorum. Senden garip gureba, fakir fukara, diye oy isteyenler, ‘Sen fakirsin, ne işin var senin kayakla, kaymakla… Ne işin var senin Erciyes Dağında…’ diyor. ‘Sen yoklukta sabret, acıyı bal eyle’ diyor. Takdir de karar da yüce milletimizin, Kayserili hemşerilerimin”



Anahtar Kelimeler: BÜYÜKŞEHİRİN KARARINA TEPKİ