BAKİ KARDEŞİME DESTEĞİM TAM

4.02.2015 09:59:04

Baki Ersoy, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı adaylığını düzenlenen basın toplantısıyla açıkladı. İlçe kongrelerini tamamlayan Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl teşkilatında, 8 Şubat Pazar günü yapılacak olan 11. Olağan il kongresi öncesinde i

Mevcut Başkan Mete Eke’nin aday olmayacağını açıklamasının ardından 8 Şubat’ta yapılacak 11. Olağan Genel Kurul için başkanlık adaylığını açıklayan ilk isim Baki Ersoy oldu. Dün il binasında düzenlenen basın toplantısı ile adaylığını resmen açıklayan Ersoy, “MHP lideri Devlet Bahçeli’nin başlatmış olduğu iktidar yürüyüşünde yanında yer alma, canımızla, kanımızla, gecemizle gündüzümüzle partimizin en iyi sonucu alması için mücadele etmek amacıyla 8 Şubat Pazar günü düzenlenecek il kongresinde aday olduğumuzu sizlerin huzurunda tüm Kayseri halkına duyuruyorum” dedi.

Toplantıda ilk olarak söz alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mete Eke, 8 Şubat’ta yapılacak kongrenin ülkeye hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Eke, “Bugün burada 8 Şubat Pazar günü 11. Olağan kongremizde Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığına adaylığını koyan eski üniversite başkanımız, eski ocak yöneticiliğini yapmış arkadaşımız ve bizden önceki yönetimde il başkan yardımcılığını yapan Baki Ersoy kardeşimizi il teşkilatı, ilçe teşkilatları, Kayseri Milliyetçi Hareket Partisi camiasının ortak düşüncesi ile aday göstermek için toplanmış bulunmaktayız. Bu manada yapılacak kongremizin hem Kayseri’mize, hem partimize, hem da ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Mete Eke’nin ardından söz alan Baki Ersoy, iktidar yürüyüşünde mücadele etmek için göreve talip olduklarını söyledi. Baki Ersoy konuşmasında, “Hepinizin bildiği üzere ülkemizi 7 Haziran günü bir seçim beklemektedir. Bu hayati seçim öncesi partimiz iktidar yürüyüşünde MHP liderine eşlik edecek il ve ilçe teşkilat başkanları seçmek için kongreler düzenleyecektir. Alınan bu kararlardan sonra, partimiz önce ilçe sonra da il kongrelerini gerçekleştirmektedir. Bu karar ile kimi yerlerde teşkilatlarımız güven tazelemiş, kimi yerlerde de kan değişikliği ile 7 Hazirana daha dinç teşkilatlarla katılma fırsatı bulmuştur. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin başlatmış olduğu iktidar yürüyüşünde yanında yer alma, canımızla, kanımızla, gecemizle gündüzümüzle partimizin en iyi sonucu alması için mücadele etmek amacıyla 8 Şubat Pazar günü düzenlenecek il kongresinde aday olduğumuzu sizlerin huzurunda tüm Kayseri halkına duyuruyorum. Ülkemiz AKP ile her geçen gün daha da kötüye gitmektedir. AKP’nin iktidara geldiğinden bugüne kadar bakıldığında uygulanan yanlış politikalar nedeniyle Türkiye’miz her alanda alarm vermektedir. Ayyuka çıkan yolsuzluk ve rüşvet illeti bunların en önemli örneğidir. Kayseri’yi layıkıyla yönetemeyen Ak Partililerin oturduklarını sandıkları tahtları başlarına yıkmak için adayız” görüşlerine yer verdi.

Baki Ersoy’un, açıklamasının ardından gazeteciler, Eke ve Ersoy’a sorular yöneltti. Mete Eke’ye bir gazetecinin “Dört yıl boyunca bu görevde yer aldınız ama yönetimden olmayan bir aday çıkarıyorsunuz. Bu süreç nasıl gelişti?” sorusuna Eke, “Ülkücü irade ve hiyerarşik yapı gereği zaman zaman teşkilatın içinden zaman zaman da dışarıdan bu göreve kişiler talip olurlar. Teşkilatlar da yaptıkları araştırmalar sonucu değerlendirme yaparak bu makama layık olduğunu tespit ederlerse, bugün olduğu gibi de adaylığı açıklanır. Özellikle genç kardeşlerimizin böyle görevlere gelmesinde fayda görüyorum. Bu anlamda da bütün kalbimle Baki kardeşimi sonsuz destekliyorum” cevabını verdi. Ardından adaylığını açıklayan Baki Ersoy’a sorulan “Yaşınız çok genç. Bu görevi üslenebileceğiniz düşünüyor musunuz? Yönündeki soruyu Ersoy, “Bu teşkilatın tabanından yetiştik. Teşkilatta birçok görev aldık. Bu zamana kadar başarıyla yerine getirdik. Şimdi bunları konuşmak için erken. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” şeklinde cevapladı. Toplantının sonunda yine Mete Eke’ye yöneltilen “Sizin Milletvekilliği adaylığınızı kamuoyuna lanse edebilir miyiz yoksa daha sonra açıklamanızı yapacak mısınız?” sorusuna Mete Ekenin cevabı şöyle oldu:  “Biz buralara milletvekili olmak için çıkmadık. Ama süreçler sizi isteseniz de istemeseniz de bir hedefe doğru götürür. Benim adıma yapılacak, geleceğim en önemli mertebe budur. MHP il başkanlığı yapmak bana verilen şereflerin en büyüğüydü. Önümüzdeki süreçte de milletvekili olma şansını denemeyi düşünüyorum.”

 Haber:Ayşenur Sarıkaya