BAŞKAN HİÇYILMAZ, TERÖR SALDIRILARINI KINADI

8.09.2015 12:47:08

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Diyarbakır ve Hakkari´de meydana gelen terör saldırılarına ilişkin açıklamada bulundu. Hiçyılmaz, ?Masum insanların canına kasteden terörü lanetleniyor ve kınıyorum? dedi.


Hiçyılmaz, saldırıların Türkiye´nin birlik ve beraberliğini hedef aldığını belirterek, ?Son birkaç aydır artan terör olayları, onlarca insanımızın canına mâl olmuştur. En son olarak Diyarbakır´ın merkez Sur ilçesinde meydana gelen saldırıda hemşehrimiz polis memuru Muzaffer Can Ersoy ve bir diğer polisimiz şehit düşmüştür. Bu acı haberin hemen ardından Hakkari´nin Çukurca İlçesi Dağlıca üs bölgesinde gerçekleşen bombalı saldırı sonucunda çok sayıda şehit ve yaralı olduğu haberi yürekleri dağlamıştır? diye konuştu.
Hiçyılmaz, ?Terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain saldırılar; ülkemizin birlik, beraberlik ve huzurunu bozmaya yöneliktir. Ülkemizdeki istikrar ortamının bozulması için içeride ve dışarıda harekete geçen şer odakları, terörü desteklemektedir. Bu saldırılar karşısında, birlik ve beraberliğimizden taviz vermeden sağduyumuzu korumalıyız. Ülkemizdeki istikrarın bozulması için çaba gösteren mihrakların eylemleri asla hedefine ulaşamayacaktır? diye konuştu.
Hiçyılmaz mesajını şöyle sürdürdü:
?Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah´tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin yakınlarına sabır ve başsağlığı temenni ediyorum. Bu saldırıların hedefi; demokrasi kültürü, kardeşlik ve birlik iklimiyle öne çıkan Türkiye´nin yolunu kesmektir. Bu saldırılara karşı milletçe verilecek en güzel cevap; birlik ruhu içerisinde, aklıselime dayalı olarak, terörü besleyen ve yönlendiren kirli odaklara karşı tek vücut olduğumuzu göstermektir.?