BİN 366 HACI ADAYI KUTSAL TOPRAKLARA GİDECEK

4.09.2014 11:36:38

İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, Kayseri`den bin 366 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini belirterek, ilk hac kafilesinin önümüzdeki hafta yola çıkacağını söyledi.

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Hacca gidecek olan hacı adaylarına tavsiyelerde bulunan Müftü Ali Maraşlığil “Biliyorsunuz mukaddes yolculuğumuz başlıyor hacılarımızın. Biz buna arzın kalbine mukaddes yolculuk diyoruz. Biliyorsunuz insanların kalbi insanları ayakta tutan en önemli varlıktır. İnsanın imanını ve maneviyatını ayakta tutan en önemlisi ise Hicaza Allah’ın evine olan ziyarettir. Kabe ve mükevvenat yüzü suyu hürmetine yaratılmış Efendiler efendisi Hz. Muhammed sav mübarek kabrini ziyaretten ibarettir bu mukaddes yolculuk” dedi.

Hocalarımız hacılarımıza sabır tavsiye ederler biz ise, sevgi ve saygı tavsiye ediyoruz diyen Maraşlıgil “Hac ibadeti farzdır. Allah hali vakti yerinde olan zengin kullarının beytini ziyaret etmek üzere evini ziyaret etmek üzere davet etmişlerdir. Nefsin yedi makamı vardır. Bunlardan yüceltmek en üstün makamlara ulaşmak belki murad edilmiştir. Cehennemin de 7 tane bodrum katı vardır. Belki oralardan kurtulmayı Rabbimiz murad etmiştir. Bunları biz bilemeyiz Allah’ın takdiri. Hocalarımız hacılarımıza hep sabır tavsiye etmişlerdir. Biz sabır yerine biz hacılarımıza sevgi ve saygı tavsiye ediyoruz. Buradan giden herkes Allah’ın davetlisidir. Allah’ı seven Allah’ın davetlisini de sever. Allah`a karşı saygılı olan Allah’ın davetlisine karşıda saygılı olur. Dua müminlerin en büyük sığınağıdır” diye konuştu.
Maraşlıgil “Buradan Kayserimizden yüzlerce insan hacca gidecektir. Bu sene bin 366 hacımız Kayseri’den hacca gitmek için planlanmıştır. 836’sı diyanetten, 530’u ise şirket ve acentelerden hacca gidecekler. Yüzde 60 ve yüzde 40 kuralı hala işliyor. 2-25 Haziran tarihleri arasında 10 ilçemizde hac ile ilgili bilgilendirme seminerleri yaptık. Nerede neye dikkat etmeleri gerektiği konusunda, Haccın farz ve vaciplerini, sünnetlerini, adaplarını, ne şekilde hac yapılacağını hem erkeklere hem kadınlara bunu güzelce anlatma imkanı bulduk. Ondan sonra da hangi hac kafilemiz hangi görevli ve başkanla gidecekse onlarla da toplantılar yapıldı. Hacılarımız kafile başkanlarını din görevlilerini tanıdılar, kaynaştılar, ayrıca bilgilendirildiler. Hala bu seminerler devam ediyor. 3 kafilemiz önümüzdeki Çarşambayı- Perşembe’ye bağlayan gecenin ilk saatlerinde yola çıkacaklar. Biz hacılarımıza uğurlar olsun diyoruz. Güle güle gitsinler, güle güle dönsünler inşallah” ifadelerini kullanıldı.