BORÇLULARA MÜJDE!

15.08.2014 11:30:32

Torba tasarının 4`üncü bölümü Meclis Genel Kurulu`nda kabul edildi. Kamu alacakları yapılandırılacak, 120 liranın altına af gelecek.

Meclis`te torba yasa tasarısı maratonu sürüyor. Genel Kurul`da, tasarının 75 ve 101`inci maddelerini kapsayan 4`üncü bölümü kabul edildi.
Buna göre;
kamu alacakları yapılandırılacak. 2014 Nisan ayı ve önceki aylara ilişkin ödenmemiş sigorta primi, emeklilik keseneği, kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi için hesaplanacak tutarın ödenmesi halinde, bu alacaklara uygulanan gecikme cezası ve zammı gibi alacakların tamamının tahsilinden vazgeçilecek. Vergi asıllarının tamamı, cezaların tamamı yapılandırma kapsamında tahsil edilecek.
GEÇİŞ ÜCRETLERİNE DE AF
Yasak yerlerde tütün mamulleri tüketenlere verilen idari para cezaları hariç, tebliğ edilmemiş 120 TL`nin altındaki idari
para cezaları tahsil edilmeyecek. 12 TL ve altında kalan geçiş ücretlerinin tahsilinden de vazgeçilecek. Araç muayenesini zamanında yaptırmamış olanlar, 31 Aralık`a kadar muayene yaptırırsa aylık yüzde 5 ceza yerine kanunun yayımlandığı tarihe kadar enflasyon farkını; yayımı izleyen aylarda ise aylık yüzde 1 farkı ödeyecek.
TAKSİTİNİ 2 KEZ ÖDEMEYENİN HAKKI YANACAK
Kanundan yararlanmak isteyen borçlular, taksitlendirilmiş borçlarıyla ilgili ödeme yükümlülüklerini 1 yıl içinde 2 defadan fazla yerine getirmemeleri halinde kanundan yararlanma haklarını kaybedecek. Düzenlemeden yararlanmak isteyen borçluların, dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri ve kanun yollarına başvurmamaları şartı aranacak.