BU KEZ ÖZHASEKİ

25.05.2016 09:42:47

7 Haziran seçimleri öncesi ve sonrasında bir yıl içinde Kayseri 3 farklı bakana sahip oldu. Taner Yıldız´ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının ardından 64. hükümette Mustafa Elitaş Ekonomi Bakanı olarak görev aldı. Bu kez de 65. hükümette Mehmet Özha

 

Türkiye Cumhuriyeti 65. hükümeti dün resmen kuruldu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´ne çıkan yeni Başbakan Binali Yıldırım, hazırladığı kabine listesini Cumhurbaşkanı Erdoğan´a onaylattı ve 65. hükümet göreve başladı. Kabinede AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki Çevre ve Şehircilik Bakanı oldu.  65. Hükümetin resmen kurulmasının ardından Mehmet Özhaseki ile birlikte Kayseri´den 1 yıl içinde 3 farklı bakan çıkmış oldu. Taner Yıldız´ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının ardından Türkiye Cumhuriyeti´nin 64. hükümetinde Mustafa Elitaş Ekonomi Bakanı olarak görev aldı. Kurulan 65. hükümette Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak göreve gelen Mehmet Özhaseki ile birlikte Kayseri 3 farklı bakana sahip olmuş oldu.

Önceki hükümette görev alanlara teşekkür etti?

65. Hükümet´in kurulmasının ardından Twitter´dan paylaşım yapan Mehmet Özhaseki, ?Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım´ın kurduğu ilk hükümette şahsıma Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevi tevdi edildi. Bu görevi şahsımıza uygun gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Beyefendilere teşekkür ediyorum. Önceki hükümette yer alan ve milletimize hizmet sorumluluğunu hakkıyla yerine getiren dava arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim. Yüce Rabbim, ülkemizin kutlu yürüyüşünde üstlendiğimiz bu kutlu görevi hakkıyla yerine getirmeyi nasip etsin. Allah mahcup etmesin. Her canın faniliği gibi her makam da gelip geçicidir. Önemli olan kubbede hoş bir sadâ bırakabilmektir. Dualarla takviye olunmayı arz ve niyaz ederiz? dedi.

64. Hükümet´in Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, yeni kabinede yer almadı. Elitaş da Twitter hesabı üzerinden Mehmet Özhaseki´yi tebrik ederek, şu paylaşımı yaptı: ?Kayseri Milletvekilimiz Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki´yi tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Yeni Bakanlar Kurulu hayırlı olsun.?

Eski Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş´ın AK Parti grup başkan vekilliğine gelmesi bekleniyor.

 

Tebrik mesajları yağdı

Mehmet Özhaseki´nin Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak yeni görevine gelmesinin ardından Kayserili hemşerilerinden sosyal medyada tebrik paylaşımları yağdı.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün Twitter hesabından 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti´nin ülkemiz için hayırlı olmasını dileyerek, ?Çevre ve Şehircilik Bakanlığına atanan Kayseri Milletvekili Sayın Mehmet Özhaseki´nin yeni görevinin ilimiz ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim? paylaşımını yaptı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarından Özhaseki ile birlikte poz verdiği fotoğrafları paylaşarak, ?21 Yıllık vizyonunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´yla Türkiye´ye nakşedecek olan Mehmet Özhaseki´yi tebrik ediyorum? notunu düştü.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: ?Tecrübesini Türkiye´ye ilmek ilmek işleyecek olan Mehmet Özhaseki´ye yeni görevinde başarılar diliyorum. 65. hükümette Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev alan Mehmet Özhaseki bakanımı kutluyorum. Mevla hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin.?

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç yeni hükümetin hayırlı olmasını dileyerek, ?Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan Türkiye Cumhuriyeti 65. hükümeti hayırlı olsun. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki´nin ülkemiz için önemli projelere imza atacağına inanıyorum? açıklamalarını yaptı.

Mehmet Özhaseki, Fatma Güldemet Sarı´dan koltuğu devraldı.

Haber: Ayşenur Sarıkaya & Berna Utaş



Anahtar Kelimeler: ÖZHASEKİ