"BU SOKAKTA HUZUR VE BEREKET VAR"

6.06.2016 09:38:38

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Mimarsinan Parkı´nda kurulan ve Ramazan ayı süresince hizmet verecek olan Ramazan Sokağı´nda incelemelerde bulundu. Başkan Çelik, Ramazan Sokağı´nda huzur, bereket, maneviyat ve kültürün olacağını belirtti.

 

   Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ramazan Sokağı´nı gezerek açılış için hazır hale gelen Ramazan Sokağı´nın son durumunu yerinde gördü. Başkan Çelik, yapılan hazırlıklarla ilgili İştirakler ve İşletmeler Daire Başkanı İlyas Yıldırım´dan bilgi aldı. 

   Parkta gezen ve Ramazan Sokağı´nı görmeye gelen vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Yıldırım, çocuk arabasındaki bir çocukla yakından ilgilendi. İncelemelerinin ardından Ramazan Sokağı ile ilgili açıklamalar yapan Başkan Mustafa Çelik, "Geçtiğimiz yıl bu mekanda biraz da acele ile Ramazan Sokağı yapmıştık. Yoğun bir ilgi olmuştu. O ilgi bu sene buranın alanını büyütmemiz gerektiğini gösterdi. Geçen yıla göre üç katına çıkardık" dedi.

   Son yıllarda Ramazanla eğlencenin birleştirilerek yanlış bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Başkan Mustafa Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Ramazan Sokağında huzur var, bereket var, kültür var ve maneviyat var. Ramazan gelince eğlence gelir diye bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Kesinlikle eğlence akla gelmez. Ramazan denince maneviyat gelir, kültür gelir. Ramazan´ın ruhunu halkımızın yaşayabilmesi için Ramazan Sokağı´nı kuruyoruz. Burada sahaflar oluşturduk. Kültürel çalışmalar yapacaklar. KAYMEK kurslarımızın sergisi kurulacak ve el emeği ürünlerin satışı yapılacak. Birbirinden farklı lezzetleri sunacağımız mekanlar olacak. Lokma tatlıcısı da olacak, Osmanlı Çadırı gibi çay kahve içme mekanları da. Yayınevleri tanınmış yazarları buraya getirerek imza günleri düzenleyecek. Bu yıl Ramazan Sokağı´nın birkaç ana unsuru var. Birincisi anlattığım Ramazan Sokağı. İkincisi ise etkinlik meydanımız olacak. Teravih namazına kadar 21.30 ile 23.00 arasında çocukların vakit geçirebileceği Hacivat-Karagöz oyunu illüzyon gösterileri, eğitici tiyatrolar gibi etkinlikler olacak. Ayrıca çocukların sıkılmaması için güvenlikli oyun alanları oluşturduk. Anne babalar çocuklarını bu oyun alanlarına teslim ederek Ramazan Sokağı´nı gezebilecekler. Teravih namazından sonra ise ana program başlayacak. Hepsi birbirinden değerli isimler gelecek. Kuran tilavetleri, söyleşiler, konserler olacak. Sufi Mehter ile Ramazan etkinliklerine başlayacağız."

   Ramazan Sokağı´nı saat 16.00´da açmayı planladıklarını ve etkinliklerin gece yarısına kadar süreceğini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, Ramazan Sokağı´na gelenlerin ulaşımı için raylı sistem seferlerinin artacağını ve otobüslerin etkinlik alanından hareket edeceğini söyledi.

   Ramazan Sokağı´nın yanı sıra geleneksel hale gelen Ramazan Tırı etkinliğinin de süreceğini dile getiren Başkan Çelik, "Ramazan Tırı hem ilçelerimizi dolaşacak, hem de civar mahallelerimize gidecek.  Ramazan Tırı bir anlamda Ramazan Sokağının gezici hale getirilmesi de denilebilir. Ramazan Sokağı ve Ramazan Tırı ile hemşehrilerimize farklı bir Ramazan yaşatacağız" dedi. 



Anahtar Kelimeler: SOKAKTA HUZUR BEREKET