Bülent Uygun: "Formanın hakkını vermeyen kim olursa olsun, bu takımda yeri yoktur"

26.11.2019 17:48:00

İstikbal Mobilya Kayserispor Teknik Direktörü Bülent Uygun, “Bizim için kupa değil lig kalmak önemli. Kupayı alamayacak durumdayız şuanda. Hiç kimse Kayserispor formasından, aramasından daha değerli değildir” dedi.

İstikbal Mobilya Kayserispor Teknik Direktörü Bülent Uygun, “Bizim için kupa değil lig kalmak önemli. Kupayı alamayacak durumdayız şuanda. Hiç kimse Kayserispor formasından, aramasından daha değerli değildir” dedi.

Süper Lig temsilcimiz İstikbal Mobilya Kayserispor, ligin 13.haftasında Pazartesi günü deplasmanda oynayacağı Beşiktaş maçı hazırlıklarına 1 günlük iznin ardından dün Karpuzatan Kadir Has Tesislerinden yaptığı tek antrenman ile başladı.

Antrenman öncesi basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Bülent Uygun, “Şampiyonluk en büyük adayların bir tanesi olan Beşiktaş ile oynayacağız.  Dolayısıyla çok zor bir maç bizi bekliyor.  Malum belli sorunlarımız var, ama sorunlar her zaman her takımda her şekilde her şartta oluşuyor. Mühim olan sizin futbol karakteriniz futbol anlayışınız ve giydiğini o formanın kutsallığına, şerefine onuruna yakışır bir şekilde sahada vereceğiniz mücadeledir.  Kişiler değil, isimler değil,  o formayı sırtına giyip sahada alın terini sonuna kadar dökenlerle mücadeleyle sahada futbolunu oynamaktır.  Bizde Beşiktaş maçında böyle güzel bir atmosferde Kayserispor’a yakışır bir şekilde sahada mücadelemizi vereceğiz. Elimizdeki kadromuzla gereken futbol anlayışımızı bu formayı layığı ile taşıyabileceklerine inandıklarımızın ile aldığı görevle yerine getireceğiz” dedi.

“Lig kalmak bizim önemli değil”

Bizim için kupa değil, lig kalmak önemli olduğu belirten Bülent Uygun, “Gençlere hep güvenmeye devam ediyoruz.  15 yaşındaki gencecik bir evladımızı o şansı o yeteneği ondan keşfedip onu oynatmaktan attığı golden sonraki bütün alt yapımızdaki ve Türkiye’deki bütün alt yapıdaki çalışan öğrencilerimizde bir hayal oluştu.  A takımlara çıkmak orada oynayabileceklerini kendilerinde o güveni hissetmeye başladılar ve bizim takımımız da alt yapı oyuncuları şimdi gelip antrenmanlarımızı uzaktan da olsa izleyerek burada olmak istediklerini resmen haykırıyorlar.  Buda bizim adımıza mutluluk verici.  Bütün Kayseri’yi tarıyoruz. Yahyalı’da çok yetenekli gençlerimiz var.  Bütün ilçelerde ve her yerde tarama yapacağız. Türkiye çapından bir scout sistemi kuracağız.  Kayserisporumuzun bu şerefli, onurlu büyük formasını giyecek, taraftarına layık olacak bütün gençleri bulup inşallah Kayserispor’a kazandıracağız.  İçlerinde yetenekli olan futbolcular var.  En yakın zamanda bunları profesyonel yapacağız.  Bununla da birlikte kupa maçında bu gençlerimizi oynatacağız.  Bizim için kupa değil lig kalmak önemli.  Kupayı alamayacak durumdayız şuanda.  Bazen gerçekleri söylemek lazım.  O yüzen orada o gençleri kazanmak adına oynatıp onları göreceğiz.  Yeni bir yelken açtık aslında Türkiye futboluna bayan bir başkan Berna hanım gelmesiyle birlikte yeni bir çehre kazandırdık.  Tüm bayan taraftarımızın tribünde olmasını bekliyoruz artık.  Bayan elinin futbola değginde kurumsallığı ondan bu sistemin ailevi ortamda gerçekleşmesini sağlayacak bir hal alacağını düşünüyorum.  İnşallah hem alt yapımızda hem de üst yapımızda yepyeni bir Kayserispor çehresini hayata geçirmiş olacağız” diye konuştu.

“Kimse Kayserispor’dan değerli değildir”

Hiç kimse Kayserispor formasından, aramasından daha değerli olmadığını ifade eden Bülent Uygun, “Oyuncular geldiği günden bugüne kadar sakatlıklarının devam etmesinden dolayı onun dışında antrenmanda gerçek performansını vermesinden dolayı sonrasında Bilal’ın taraftar ile tartışmasından dolayı kadro dışı bıraktık. Zaten bulunduğumuz konum, ortam ve alınan skorlar ortada birilerinin artık görmesi ve anlaması için bazı radikal kararlar almak gerekiyor.  Bu radikal kararlar aynı şekilde bu formaya yakışmadığı zaman o mücadeleyi vermediğin zaman kim olursan ol ismin hiçbir önemi yok.  Hiç kimse Kayserispor formasından, aramasından daha değerli değildir.  Bizim için değişilmez olan armamız ve taraftarımızdır.  O yüzden herkes değişir. Ben giderim,  başkan gider ama gitmeyecek iki tane unsur en değerli unsurlarımız bunlardır.  Dolaysıyla onlara yakışır şekilde hareket etmeyen her kim olursa olsun mutlak ve mutlak bu takımda bir daha yeri olmaz.  Kaç milyon Euro alırsa al hiç fark etmez ya da ne kadar para verilmiş olursa olsun hiç fark etmez.  Yüreğin adamlığın, kendi performansını buraya vermeyecek zaten bizimle olma ihtimali yok.  Bundan sonraki süreçlerde de bakacağız,  kim dediklerimizi yapmazsa ona göre gereğini almaya devam edeceğiz.  Biz gerçi hayatımız boyunca bir yerden kaçmadık,  bu geminin kaptanlığını bize emanet ettiler evet. Geldiğimizde hiç galibiyeti yoktu ve herkes küme düşmüş gözüyle bakıyordu. Biz o mücadelenin içerisinde yüreğimizi ortaya koyacağımız söyledik.  Devre arasına kadar ki süreci kim bu formayı hakkıyla giyecek ise onlara formayı vermeye devam edeceğiz.  Sonra devre arasında da gereken neyse de o zaten yapılacak” şeklinde konuştu.

(Haber-Foto: Memduh BORAZAN)