Büyüksimitçi: ?Devlet olmazsa, varlıkların hiçbir anlamı yok"

25.10.2016 09:51:59

"Sanayiciler olarak ekonomik savaşta gövdemizi taşın altına koyarız"

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Ekim Ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Büyüksimitçi, ?Sanayiciler olarak ekonomik savaşta gövdemizi taşın altına koymaya hazırız" dedi. 
KAYSO Ekim Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Abidin Özkaya başkanlığında yapıldı. Özkaya´nın açılış konuşmasının ardından konuşan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, 15 Temmuz´daki darbe girişiminin ardından birçok taşın yerinden oynadığını söyleyerek, sanayiciler olarak bu saatten sonra konsantrasyonlarını üretim ve sanayiye vermeleri gerektiğini vurguladı. Büyüksimitçi, ?Seçime kadar bir yıllık süremiz var. Bu süre içerisinde hep birlikte çalışarak bu işin altından kalkmak zorundayız. Beni bu göreve layık gören herkese teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi 15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra ülkede birçok taş yerinden oynadı. Hain plan sadece ülkeyi bölmek ve parçalamaktan ziyade ekonomik olarak da bu ülkeyi zora sokmak için yurt içinde ve yurt dışında bir takım algılar yaratmaya çalışılıyor. Bizim aşağı yukarı 10. günümüz, 15 Temmuz´un da 100. günü. Yönetim kurulumuzda yaptığımız toplantıda biz kesinlikle bu saatten sonra konsantrasyonumuzu ekonomiye, sanayiye ve üretime vermemiz gerektiğini, bunun bir seferberlik halinde ekonomik bir savaş olarak görüp gerekirse sanayi odasının bütün üyeleriyle bu savaşa katılmamız gerektiğini düşünüyoruz. Kendi ilgi alanımızda olması gereken ekonomi ve üretimle ilgili çalışmaları daha hızlı yapmak zorundayız? diye konuştu.
?Devlet olmazsa varlıkların hiçbir anlamı yok?
Bankaların piyasayı daha da sıkıntıya sokacak hareketleri olduğunun altını çizen KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, ?Maalesef 15 Temmuz ve yurtdışındaki etkilerle ekonominin iyiye gitmediği izlenimi vererek bankaların bazen haksız olarak, bazen de fazla riske girmek istemeyerek mevcut piyasayı daha da sıkıntıya sokacak hareketler yaptığını görüyoruz. Kesinlikle eğer bu bir risk ise bankalar bu riski almak zorundalar. Çünkü sanayiciler olarak bizler sürekli bu riskleri almak zorundayız. Biz bu ekonomik savaşta gövdemizi taşın altına koymaya hazırız. Ama finans kuruluşları da bu dönemde memleket için, millet için risk almalı ve gerekirse gövdelerini taşın altına koymalıdır. Çünkü devletimiz olmazsa varlıklarımızın hiçbir anlamı yok? dedi.
KAYSO´nun bu ayki meclis toplantısına katılan Kayseri Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Günçavdı da son yapılandırma ile ilgili sanayicilere bilgiler verdi.
Konuşmaların ardından gündem konularına geçilerek oylandı.