ÇANDIROĞLU 16 İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İLE TOPLANTI YAPTI

20.08.2015 10:27:16

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının açılışından önce 16 ilçenin Milli Eğitim Müdürleri ile birlikte Develi ilçesinde bir toplantı yaptı.


İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu başkanlığında her yıl gerçekleştirilen ilçe Milli Eğitim Müdürleri toplantısı bu yıl Develi´de yapıldı. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı takvimi üzerinde çalışma yapılan toplantıda, Kayseri´de yapılacak olan ek derslik ve okul inşaatlarının planlaması da yapıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, toplantıda açılan kurslara Milli Eğitim Bakanlığı´nın büyük önem verdiğinin altını çizerek, bu konuda bakanlığın modül oluşturduğunu, bu kursları açan illerin başında Kayseri´nin de olduğunu söyleyerek, "Bu kursların açılmasındaki amaç, tüm öğrencilerin bu kurslara dahil edilmesidir" diye konuştu.
Kayseri´nin Türkiye genelinde yapılan sınavlarda başarılı olduğunu dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Çandıroğlu, "Bu başarı yereldeki öğretmenlerimizin başarısıdır. Türkiye´de eğitim sisteminde şu anda bir değişim yaşanıyor. Türkiye´nin bir çok yerinde bu süreç sancılı devam ederken, Kayseri´nin alt yapısının hazır olması nedeniyle bu süreç ilimizde herhangi bir sıkıntı yaşanmadan gerçekleşiyor" ifadesinde bulundu.
Toplantıda, ilçe müdürlerinin süren ve yapılacak olan inşaatlar konusunda bir rapor hazırlamalarını da isteyen İl Milli Eğitim Müdürü Çandıroğlu, okullardaki kontenjan konuları hakkında da ilçe müdürleri ile görüştü.