CHP İL BAŞKANI AYAN, MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

2.09.2015 11:01:54

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, milletvekili aday adaylığı başvurularının cuma gününe kadar devam edeceğini söyleyerek, "Başvurular sonrasında genel merkezimiz yeniden bir sıra değerlendirmesi yapacak" dedi.


CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, milletvekili aday adaylığı başvurularını değerlendirdi. Ayan, "Pazartesi günü itibariyle milletvekilliği adaylarımızın adaylık süreci başladı. Arkadaşlarımız genel merkeze müracaat edecekler. Bize başvurduklarında biz onlara nelerle müracaat edeceklerini ve başvuru formlarını veriyoruz. Ekonomik anlamda yatıracakları para, verilen banka hesap numarası veya başvuru sırasında genel merkezde kurulan vezneye yatırabilirler. Cuma günü saat 17:00´a kadar başvurular devam edecektir. Başvuruların bitmesinin ardından başvurulara göre genel merkezimiz, genel başkanlığımızın başkanlığında yeniden bir sıra değerlendirmesi yapılacaktır" dedi.
Kendisinin 1 Kasım seçimlerinde aday olmayacağını dile getiren Ayan, "Partimin ahlaki, siyasi yapısını nerede müdahale edilip edilmeyeceğini iyi bilmesi gereken biri olmam gerektiğini düşünüyorum. Bu seçimde ön seçim olsaydı aday olmayı düşünüyordum ancak iki ay önce ön seçimden çıkmış bir grup arkadaşımız var. Ben ön seçime girmedim. Bunun nedeni ise parti örgütüne, partililerime partinin başında kalacağım sözünü vermiş olmamdır. Ancak şimdi de iki ay sonra yenilenen bir seçimde aday olmayı doğru bulmadım. Ön seçimde olsa önce gideceğim diye düşünmüştüm fakat bu durumu da etik bulmadım. Zaten genel merkezde de eski listelerin devamı yönünde bir eğilim var. Dolayısıyla hem genel merkezi zora sokmamak hem de iki ay önce bu yarışa girmiş arkadaşlarımın aralarında bir başka sıkıntı yaratmamak için yeniden partimin başında yönetici arkadaşlarımla, partililerimle beraber partiyi inşallah bu seçime götürme kararı aldım. Bu nedenle de aday değilim" ifadelerini kullandı.
Ayan ayrıca, "1 Kasım´a yüreğimizle, bileğimizle, paramız olmadığı halde heyecanımızla hazırlanıyoruz. 8 bin üyemiz ve bize 7 Haziranda oy veren 100 bin oydaşımızın maddi ve manevi katkısıyla ve adaylarımızın ortaya koyacakları güçleriyle biz bu seçimi çok güzel bir şekilde götüreceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.