CHP`Lİ TANRIKULU`NDAN AÇIKLAMA

22.01.2015 13:34:14

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Dün yargı Kayseri`de destan yazdı. Yargı bu cezasız politikasından vazgeçmelidir. Yaşam hakkının olmadığı yerde hiçbir hak kullanılmaz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, parlamentoda düzenlenen basın toplantısında toplantı ve gösteri yürüyüşleri sırasında hayatını kaybedenlere ilişkin açıklama yaptı. Tanrıkulu, "AKP döneminde çocuk avı politikası devam etmektedir. Adeta Erdoğan avcı, çocuklar da av gibi meydanlarda avlanmışladır. Çocuk ölümleri bakımından ağır bir tablo ile karşı karşıyayız" diye konuştu. 
Sadece son 1 ayda Şırnak`ın Cizre ilçesinde 5 çocuğun yaşamını yitirdiğini söyleyen Tanrıkulu, faillerin halen bulunamadığını belirtti. Tanrıkulu, "Hükümet, Cizre`den bahsederken başka bir ülkenin toprağıymış gibi bahsediyor" dedi.
Dün Kayseri`de görülen Ali İsmail Korkmaz davasının sonuçlandığını hatırlatan Tanrıkulu, "Başbakan `polisler destan yazdı` demişti, dün de yargı Kayseri`de destan yazdı. Yargı bu cezasız politikasından vazgeçmelidir. Yaşam hakkının olmadığı yerde hiçbir hak kullanılmaz. Ne ifade ve düşünce özgürlüğü ne de diğer haklar kullanılamaz. Güvenlik güçleri üzerindeki bu cezasızlık kaldırılmalıdır. Bunun sebebi şu andaki mevcut iktidardır, Başbakan Davutoğlu`dur, Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan iktidarı devralmıştır. Hepsinin elinde çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın kanı vardır" ifadelerini kullandı.
Türkiye`de 2006 yılında 18, 2007`de 1, 2008`de 1, 2009`da 12, 2010`da 14, 2011`de de 31 çocuğun katledildiğini iddia eden Tanrıkulu, "AK Parti iktidarı döneminde öldürülen çocukların sayısı toplam 451`dir" dedi.
CHP İzmir Milletvekili Ali Rıza Türmen ise "Çocukların devlet tarafından öldürülmesini durdurmalıyız. Bu toplumun görevidir. Hepimiz elbirliği ile bunlara son vermeliyiz" diye konuştu.