CİĞERİMİZ SÖKÜLÜR

28.01.2015 10:09:34

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Şeker Fabrikası alanı içinde bulunan 250 bin metrekarelik arsa için TOKİ'de girdikleri ihale için bunu söyledi. O arsa bizim açımızdan hayati öneme sahip diyen Akay, Fabrikanın ayakta kalması ve

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Tv 1 ekranlarında yayınlanan 1. Gün Programında Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Metin Sönmez, TV1 Yayın Yönetmeni Doğan Havur, Kaytv Yayın Yönetmeni Veli Altınkaya ve Star Gazetesi Kayseri Bölge Temsilcisi Erdinç Teğmen’in sorularını yanıtladı.

Başkan Akay, son günlerde basında da geniş yer bulan Kayseri Şeker Fabrikası’nın 250 bin metrekare arsasının TOKİ tarafından satışa çıkarılmasını değerlendirdi. Akay, “O arsa bizim için hayati öneme sahipti, bizde kalması gerekiyordu. Geçmiş dönemde bir hata yapılarak, bu arsa TOKİ’ye satılmış. Fabrikanın 3. Giriş kapısı orası. Eğer ki bu arsayı alamazsak Kayseri Şeker Fabrikası kapanır. Bizim ciğerimizdir orası” ifadelerinde bulundu.

Başkan Akay, 9 Ocak’ta çıkan ilan sonrası harekete geçtiklerini belirterek, “50 milyon bedelle ihaleye girdik ilk taksidini yatırdık. Şu an TOKİ’nin onayını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Dilek Bolat