CİNCIR´LAR TAKDİR TOPLUYOR!

4.07.2015 11:14:08

Temizlik ve geri dönüşüm atıklarını toplamak üzere alınan yeni nesil cincır sistemli araçlar Kayseri´de ilklere imza atmaya devam ediyor.

 

 

 

Geri dönüşüm konusunda oldukça duyarlı olan Kayseri belediyelerine, Kocasinan Belediyesi´de uyguladığı cincır yöntemi ile büyük takdir topluyor.

Sahabiye Mahallesi´ndeki esnaflar uygulamadan çok memnun olduklarını, birkaç ay öncesine göre mahallenin tertemiz olduğunu, belediye ve belediye çalışanlarına duyarlılıklarından ötürü minnettar olduklarını ifade ettiler.

Peki, geri dönüşüm nedir?

Yeniden değerlendirilme imkânı olan atıkların çeşitli fiziksel veya kimyasal işlemlerden geçirilerek ikincil hammaddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecine dâhil edilmesine geri dönüşüm denir.  Geri dönüşümde amaç; kaynakların lüzumsuz kullanılmasını önlemek ve atıkların kaynağında ayrıştırılması ile birlikte atık çöp miktarının azaltılması olarak düşünülmelidir. Demir, çelik, bakır, kurşun, kâğıt, plastik, kauçuk, cam, elektronik atıklar gibi maddelerin geri dönüşüm ve tekrar kullanılması, tabii kaynakların tükenmesini önleyecektir. Bu durum; ülkelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ithal edilen hurda malzemeye ödenen döviz miktarını da azaltacak, kullanılan enerjiden büyük ölçüde tasarruf sağlayacaktır.

Haber: Berna Utaş Utangan

 



Anahtar Kelimeler: CİNCIR TAKDİR TOPLUYOR