ÇOK AĞIR SÖZLER

23.01.2020 15:47:00

AK Parti Kayseri Milletvekili ve eski Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın, partilisi Mehmet Metiner hakkında ağır ifadeler kullanması ve aynı sertlikte cevap gelmesi gündeme bomba gibi düştü.

Kayseri Milletvekili Elitaş'ın, "Kayseri’yi Pensilvanya gibi gösteren Mehmet Metiner haddini aşmıştır. İki tane bazontu adam var onlar bilgi alıyor. Kayseri'ye çamur atmak senin haddin değil" ifadeleriyle yüklendiği Mehmet Metiner, "Asıl sen haddini aşıyorsun Elitaş efendi. Her tarafından fitne fücur akıyor. Başka kuyruk acın var senin" karşlığını verdi.

   AK Parti Kayseri Milletvekili ve eski Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın, partilisi Mehmet Metiner hakkında ağır ifadeler kullanması ve aynı sertlikte cevap gelmesi gündeme bomba gibi düştü.

  Aynı partide siyaset yapmalarına rağmen sert sözlerle karşı karşıya gelen ikili arasında yaşanan kavga Kayseri'nin bir numaralı konsu oldu. Milletvekili Elitaş,  katıldığı bir televizyon programında Mehmet Metiner'e açtı ağzını, yumdu gözünü. Kayseri'yi Pensiyvanya'ya benzeten ve "FETÖ'nün başkenti" benzetmesini yapan ve tepki toplayan AK Partili eski vekil Metiner'in haddini aştığını belirten Mustafa Elitaş, şunları söyledi:

  "Kayseri'ye Pensilvanya gibi gösteren Mehmet Metiner, haddini aşmıştır. İki tane bozuntu adam var onlardan bilgi alıyor. Her devirde fitne sokmaya çalışan adamlarla sen düşüp kalkamazsın. Kayseri'ye çamur atmak senin hadrdine değil."

  Elitaş'ın yaqptığı bu açıklamaya, Mehmet Metiner sessiz kalmadı ve sosyal medya hesabından cevap verdi. Metiner, "Asıl sen haddini aşıyorsun Elitaş efendi! Sen Pensilvanya metaforu üzerinden yaptığım analizi ya anlayacak kapasitede değilsin ya da başka kuyruk acın var senin! Kiminle düşüp kalktığına asıl sen dikkat et! Halktaki karşılığın belli! Her tarafından fitne fücur akıyor!" dedi.

  SUÇ DUYURUSU!

  Elitaş'ın Metiner ile ilgili sert eliştirilen dışında savcıları göreve çağırması da dikkat çekti. Eski Bakan, "Yargıya ve emniyete sesleniyorum. Buradan suç duyurusunda bulunuyorum. Kayseri'de işadamlarına ve sanayiciyere FETÖ'cü diye iftira atıp korkutan bir şebeke var. İnsanları korkutarak FETÖ'nün ekmeğine yağ sürüyorlar. 19 Temmuz'da birilerinin iftirası ile Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 200 firmanın hesabı dondurulmuştu. Bu iftirayı atanlar hesap vermeli." diye konuştu.

  MHP'Lİ VEKİLLERE İNCE AYAR

  Elitaş'ın sözlerinden Cumhur İttifakı ortağı Kayseri MHP Milletvekilleri Baki Ersoy ve İsmail Özdemir de nasibini aldı. AK Parti Kayseri Milletvekili, "Cumhur İttifakı olarak konuşurken 'Ben" değil, 'Biz' diyoruz. MHP'li genç vekil arkadaşlarımız da buna dikkat etmeli" görüşünü savundu. Elitaş'ın bu sözlerinin son dönemde özellikle MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'un, bir çok konuda "Söyledik, gündeme getirdik, yaptırdık" ifadelerine cevap olduğu vurgulandı. "



Anahtar Kelimeler: SÖZLER