ÇOK ŞÜKÜR

20.06.2020 20:34:00

Hes Kablo Kayserispor, ligin 28.haftasında sahasında oynadığı Gençlerbirliği'ni Pedro ve Artem'İn golleri ile 2-0 mağlup ederek ligde kalma umutlarını sürdürdü.

Süper Ligde kalma mücadelesi veren Hes Kablo Kayserispor ligin 28.haftasında evinde oynadığı maçta Gençlerbirliği'ni her iki yarıda attığı goller ile 2-0 mağlup etti ve umutlarını devam ettirdi. Kadir Has Stadyumunda oynanan zorlu doksan dakikada rakibi karşısında  her iki yarıda iyi bir oyun ortaya koyan Sarı-Kırmızılılar ilk yarıyı golcü oyuncusu Pedro Henrique golü ile 1-0 önde tamamlarken ikinci yarının son dakikalarında Artem Kravets ile 2 golü bulan Hes Kablo Kayserispor sahadan 3 puanla ayrılmanın sevincini yaşadı.

STAT: Kayseri Kadir Has
HAKEMLER: Ümit Öztürk ** Samet Çavuş ** Bahtiyar Birinci **
HES KABLO KAYSERİSPOR: Silviu Lung *** Zoran Kvrzic ** (Dk.69 Mario Situm *) Yasir Subaşı ** Ben Rienstra *** Diego Angelo *** Dja Djedje *** Gustavo Campanharo ** Hasan Hüseyin Acar *** (Dk.80 Aksel Aktaş *) Pedro Henrique *** (Dk.84 Enver Cenk Şahin **) Bernard Mensah *** Muris Mesanovic * (Dk.68 Artem Kravets **)
GENÇLERBİRLİĞİ: Kristoffer Nordfeldt ** Ahmet Oğuz ** (Dk.60 Sefa Yılmaz *) Halil İbrahim Pehlivan ** Zargo Toure ** Arda Kızıldağ ** (Dk.78 İlker Karakaş *) Berat Özdemir ** Yasin Pehlivan * (Dk.46 Floyd Ayite *) Fabricio Baiano ** Daniel Candeias * Giovanni Sio * (Dk.90+3 Rahmetullah Berişbek *) Bogdan Stancu *
GOLLER: Pedro Henrique Dk.36, Artem Kravets Dk.89 (Hes Kablo Kayserispor)
SARI KARTLAR: Gustavo Campanharo, Silviu Lung, Enver Cenk Şahin, Artem Kravets (Hes Kablo Kayserispor) Giovanni Sio, Fabricio Baiano, Berat Özdemir (Gençlerbirliği)

Maçtan dakikalar...Maçtan dakikalar...Maçtan dakikalar...

10.dakikada Hasan Hüseyin sağdan ortaladı. Mesanovic kafayı vurdu. Top üstten farklı bir şekilde auta çıktı.
14.dakikada Djedje ara pasını çıkardı. Muris Mesanovic topa hareketlendi. Gençlerbirliği cezaalanı içerisinde Mesanovic topa dokundu. Ancak kaleci Kristoffer Nordfeldt, ayağıyla müdahale ederek topun ağlara gitmesine izin vermedi.
14.dakikada Mensah ile Hasan Hüseyin paslaştı. Hasan Hüseyin solda müsait pozisyondaki Djedje'ye pasını verdi. Bu oyuncunun vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.
16.dakikada Kayserispor net bir pozisyon daha harcadı. Mensah sağdan yerden ortasını yaptı. Altıpas çizgisi üzerinde Mesanovic topa dokundu. Top, uzak direğin yanından auta çıktı.
28.dakikada Kayserispor, kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan serbest atış kazandı. Atışı Mensah kullandı. Mensah'ın vuruşunda top, az farkla üstten auta çıktı.
36.dakikada Kayserispor golü buldu. Bu dakikada takımın en golcü ismi yine sahneye çıktı. Djedje, solda bulunan Yasir'e pasını verdi. Yasir Subaşı, cezaalanı çizgisi üzerinde topla buluştu ve topu önüne iterek sol ayağı ile sert bir vuruş yaptı. Top, kaleci Kristoffer Nordfeldt'in solundan ağlara gitti (1-0)
43.dakikada cezaalanı dışından Giovanni Sio kaleye şutunu attı. kaleci Lung sağına kapanarak topun hakimi oldu.
51.dakikada Kayserispor ikinci gole çok yaklaştı. Yasir soldan ortaladı. Cezaalanı içerisinde Pedro'nun kafasından seken topu önünde bulan Hasan Hüseyin sol ayağı ile şutunu attı ama top üstten auta gitti.

(Haber-Foto: Memduh BORAZAN)
59.dakikada Daniel Candeias'ın pasında Berat Özdemir, kaleyi karşıdan gören bir noktadan şutunu attı. Top az farkla ütten auta çıktı.
65.dakikada Gençlerbirliği gole çok yaklaştı. Bu dakikada sağdan kullanılan köşe atısında ön direkte Berat kafayı vurarak topu arka direğe gönderdi. Müsait pozisyonda arka direkte Stancu kafayı vurdu. Top, yan direkten oyun alanına döndü.
70.dakikada Hasan Hüseyin önündeki Mensah'a pasını verdi. Mensah sağ kanattan mükemmel bir orta yaptı. Arka direkte Artem Kravets bom boş pozisyonda topa vuramadı ve takımına ikinci golü kazandıramadı.
72.dakikada Artem Kravets soldan topu taşıdı ve cezaalanı çizgisi önünde Djedje'ye pasını verdi. Bu oyuncu sağdan içeri giren Hasan Hüseyin'e pasını verdi. Hasan Hüseyin sağ ayağı ile sert bir vuruş yaptı. Kaleci Nordfeldt sağına uzanarak topun hakimi oldu.
89.dakikada Kayserispor ikinci golü buldu. Sağ kanattan topu taşıyan Enver Cenk Şahin, cezaalanına girer girmez altıpas içerisindeki Artem Kravets'e pasını verdi. Kravets de topu boş kaleye plaseledi ve takımının 2.golünü attı (2-0)



Anahtar Kelimeler: ŞÜKÜR