Coşkuyla kutlandı!

30.10.2015 08:54:07

Türkiye Cumhuriyeti´nin 92. yıldönümü dolayısıyla Kayseri´de düzenlenen törende Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

 

 

 

Türkiye Cumhuriyeti´nin 92. yıldönümü dolayısıyla Vali Orhan Düzgün makamında tebrikleri kabul etti. Kabulün ardından Cumhuriyet Meydanı´ndaki törene geçildi. Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral İsmail Yalçın ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik vatandaşın Cumhuriyet Bayramı´nı kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 29 Ekim Cumhuriyet bayramı nedeniyle gönderdiği mesaj okundu.

/resimler/2015-10/30/0857203194455.jpg

 Kürsüye gelen Vali Orhan Düzgün günün anlam ve önemini belirten kısa bir konuşma yaptı. Alanda bulunan heyeti ve vatandaşları selamlayan Düzgün, ? İnsanlık tarihinin en haksız işgallerinden birini bertaraf etmek için Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde milletimizin büyük zorluklar ve yoksulluk içinde can separene yürüttüğü milli mücadele destansı bir zaferle sonuçlanmış ve bu büyük başarı 29 Ekim 1923 yılında ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti ile sonuçlanmıştır. Hasta adam teşhisi konulan ve her tarafı işgal edilen topraklarımızda Atatürk´ün önderliğinde askerlerimizin ve milletimizin büyük fedakârlıklarıyla çağdaş, güçlü ve bağımsız yepyeni bir devlet kurulmuştur. Milletimiz içinde bulunduğu karanlık tablonun değiştirilmesinde vatan topraklarının düşman işgalinden kurtulup cumhuriyetin temellerinin atılmasında milli birlik ve beraberlik ruhu ile mücadele etmiştir. Unutmayalım ki Türk milletinin yakın tarihinin en önemli modernleşme hareketi olarak hayata geçirilen Cumhuriyet idaresi içte ve dışta hafife alınmayacak kadar güçlü bir duruşla mücadele edilerek kurulmuştur. Bu mücadele insanlığa zorluklar karşısında yılmamanın önemini azmin ve inancın gücü ile her türlü zorluğun aşılabileceğini göstermiştir. Türk milletinin karakterine en uygun olan idare cumhuriyet idaresidir diyen Atatürk milletimize kayıtsız şartsız millet egemenliğini sağlayan Cumhuriyet rejimini armağan etmiştir. Türk milletine bırakılmış en büyük miras olmanın yanında cumhuriyet bağımsızlığımızın ve demokrasinin de temelidir. Cumhuriyet ile birlikte milletimiz ileriye doğru gitmiştir. Çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması ile ülkemiz eğitim sağlık, ulaştırma, kültür, sanat, spor gibi birçok alanda ilerleme kaydetmiştir. Vatandaşların yönetimde söz hakkına sahip olduğu halkın yönetimi ile olan cumhuriyet ile hukuk insan hakları, demokrasi alanlarında da önemli bir değişim sağlanmıştır. Cumhuriyet ile elde edilen bu değerlerin kıymetlerini bilmek ve ilerlememizi devam ettirmek için gençlerimiz başta olmak üzere toplumumuzdaki tüm bireylerin tarih bilinci ve vatan sevgisiyle yetiştirilmeleri oldukça önemlidir. Bugün ülkemizin her köşesinde cumhuriyetimizin 92. Yılını coşkuyla kutlarken milli birlik ve beraberliğimizin önemini yeniden anlıyoruz. Yüz binlerce şehit verilerek kan ve gözyaşlarıyla yoğrulan bu toprakların atalarımızın bizlere emaneti olduğu gibi bizlerinde geleceğimize bırakacağımız en önemli emanet olduğunu unutmayalım? şeklinde konuştu.

/resimler/2015-10/30/0857492726183.jpg

Vali Orhan Düzgün´ün konuşmasının ardından Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi, Kayseri Jimnastik Spor Kulübü ve halk oyunları gösterisini sundu. Öğrencilerin halk oyunları gösterisi sırasında Hafize Serçe isimli teyze ilgi odağı oldu. Orhan Düzgün´ün talimatı ile eşi Gül Düzgün´ün yanına oturtulan Hafize teyze ile özel olarak ilgilendi. Arda ve Bora Güçlütürk isimli askeri kıyafetli ikiz kardeşlerde yüzlerine çizdikleri Türk bayrağı dikkatleri çekti.

Gösterilerin ardından öğrenciler, gaziler, askerler ve polis yürüyüş korteji ile protokolü selamladı.

Haber: Berna Utaş Utangan Foto: Memduh Borazan

 

 

 



Anahtar Kelimeler: Coşkuyla kutlandı