DOBRA DOBRA

22.02.2019 09:43:14

Doğa Koleji tarafından düzenlenen Futbol ve Spor Kültürü etkinliğine katılan İstikbal Mobilya Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ve ASKF Başkanı Musa Soykarcı minik öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Doğa Koleji tarafından düzenlenen Futbol ve Spor Kültürü etkinliğine katılan İstikbal Mobilya Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ve ASKF Başkanı Musa Soykarcı minik öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Spor Toto Süper Lig temsilcimiz İstikbal Mobilya Kayserispor´un tecrübeli Teknik Direktörü Hikmet Karaman, dün Doğa Koleji´nde öğrenciler ile söyleyişi de bir araya geldi. Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Musa Soykarcı ile birlikte Doğa Koleji´ne gelen Hikmet Karaman´ı Kampüs Müdürü Mehmet Keskinkılıç, Lise Müdürü Betül Büyükkeçeci, Ortaokul Müdür Yardımcısı Ahmet Sönmez, Ortaokul Müdür Yardımcısı Suna Aksoy ve Beden Eğitimi Öğretmeni Aslıhan Adıyaman karşıladı.

Oldukça samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen söyleyişte Teknik Direktör Hikmet Karaman´a öğretmenler ve öğrenciler merak ettikleri soruları yönelttiler. Karaman´da sorulan ve merak edilen sorulara tek tek cevap verdi.

-          Sokak futbolunun çok önemli olduğuna vurgu yapan İstikbal Mobilya Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman,  ? Biz sokak aralarında futbol oynardık, o zamanlar mahalle maçları yapardık. Bir futbol antrenörü olmak, yani koç olmak. Bunun için sonradan meslek dalı seçemiyorsunuz teknik direktörlükte.  Biraz doğuştan gelen liderlik var,  kendini geliştirme var.  Belki babamın öğretmen olmasından kaynaklanan mahalledeki arkadaşlarımızın ve ben maçlarını hep ben alırdım.  Orada liderlik yapardım.  Daha sonrada futbolculuk ve ardından teknik adamlığı seçtim? dedi.

-          Türkiye sizden önce teknik direktörlük yapmış kişiler var mı varsa bu kişilerin hangi özelliklerini örnek olarak adınız sorusuna Hikmet Karaman, ? İleride hepiniz bir meslek seçeceksiniz.  Arjantinli Bielsa, Hollandalı Cruyff ve İspanyol Pep Guardiola gibi isimlerin fikirlerinden faydalanıp zaman zaman yararlandım. Türkiye´de başarılı birçok teknik direktör var? diye konuştu.

-          Karaman´a VAR sistemi ile ilgili sorulan soruya ise, ? Her maçın ardından televizyonlarda analizi ve tekrarı oluyor.  VAR sistemi anından hakem o pozisyonu tekrar tekrar değişik açılardan gösteren ve hakeme inanılmaz derece yardımcı olan bir sistem. Ama bunu hakemlerin ve VAR´ın başında olanların nasıl kullandığına bağlı. O teknoloji iyi kullanmaları gerekiyor. Ben VAR sistemini destekliyorum? diye konuştu.

/resimler/2019-2/22/0944075775793.jpg  /resimler/2019-2/22/0944316244991.jpg

-          Kayseri´ye ilk geldiniz günden bugüne kadar Kayseri´de neler değişmiş sorusuna, ?2004-2005 sezonunda geldim ilk. O günden bu yana taraftar sayısı çoğalmış. Taraftar daha çok bilinçlenmiş.  Onun yanında kutuplaşmalar olmuş bunu söylemek zorundayım.   Kayseri şehir olarak gelişmiş,  hem ekonomisiyle canlılığıyla AVM´leriyle binalarıyla çok gelişmiş bir Kayseri gördüm.  Futbolda takımın başarısı Avrupa Kupaları oynaması şehrin ekonomisine ve şehrin imajına çok şey katacak? diye konuştu.

Yapılan söyleyişi ve sohbetin ardından Teknik Direktör Hikmet Karaman´a ve Kayseri Amatör Spor Kulüpleri federasyon Başkanı Musa Soykarcı´ya Doğa Koleji Kampüs MüdürüMehmet Keskinkılıç tarafından çiçek ile plaket takdimi yapıldı. Hikmet Karaman, Kayserispor formalı öğrencilerin formalarını ise tek  tek imzaladı.   (Haber-Foto:  Memduh BORAZAN)

/resimler/2019-2/22/0944592495656.jpg  /resimler/2019-2/22/0945193433463.jpg

 

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: DOBRA DOBRA