Dondurma sezonu bitiyor

23.09.2016 09:50:02

Onur Unlu Mamülleri çalışanı Hüseyin Öztürk,?20 Nisan tarihinde açtıkları dondurma sezonunu Eylül ayının sonunda kapatacaklarını söyledi.


Sonbaharın gelmesiyle birlikte tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de yağışlı havalar başladı. Soğumaya başlayan hava dondurma sezonunu da bitiriyor. Yaz dönemi satışlarında yoğunluk yaşayan dondurma tezgâhları Eylül ayının gelmesiyle birlikte bir bir kapanmaya başladı.
Dondurma satışı yapılan bir pastanede çalışan Hüseyin Öztürk, soğuk havalar nedeniyle dondurma satışlarının düştüğünü, bu nedenle de dondurma sezonunu kapatacaklarını kaydederek, ?Nisan´ın 20´in de dondurma satışımıza başlamıştık. Eylül ayının 27´ si Salı günü sezonu kapatmayı düşünüyoruz. Meterolojiyi takip ediyoruz. Önümüzdeki günler hava soğuk ve yağışlı olacak. Artık havalar soğumaya başladığı için, dondurmaya olan talep de azalıyor. Satışımız neredeyse yüzde elli düştü. Biz de dondurma tezgâhımızı kapatıyoruz. Seneye havalar erken ısınırsa tezgâhımızı da erken açarız? diye konuştu. (Haber Şerife Atasever)



Anahtar Kelimeler: Dondurma sezonu bitiyor