DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARA `BUZ PATENİ` TERAPİSİ

28.08.2014 12:06:10

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde bulunan puz pateni pistinde down sendromlu çocuklara rehabilite eğitimi düzenleniyor.

Kayseri`de 20 kişilik bir gruptan oluşan down sendromlu çocuğa, buz pateni ile rehabilite uygulanıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde bulunan buz pateni pistinde uzman eğitimciler eşliğinde 20 down sendromlu öğrenciye paten yaptırılarak rehabilite edilmeye çalışılıyor. Düzenlenen uygulama hakkında bilgiler veren Spor Etkinlikleri A.Ş. Genel Müdürü Ali Üstünel, "Kayseri Büyükşehir Belediyesi Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde bulunan buz pistinde bizi son derece mutlu edecek bir program düzenledik. İlimizde faaliyet gösteren ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenen down sendromlu çocuklarımızın eğitimlerine katkı sağlamayı amaçlayan bir oluşumla birlikte hareket ediyoruz" dedi.
Uygulamanın 1 ay süreceğinin altını çizen Üstünel, "Bugünden itibaren 1 ay sürecek ve 20 down sendromlu öğrenciyi kapsayacak program hazırladık. Down sendromlu çocuklarımızın yetişmesine katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu etkinlik kapsamında her hafta çarşamba günleri 1 seans buz pateni pistimizden eğitmenlerimiz nezaretinde eğitim alacaklardır. Bu eğitim sürecinden sonrada inşallah hergün bir tesisimizde kendilerini misafir edeceğiz. İnşallah bu program örnek teşkil eder ve toplumun her kesiminden insanlara ulaşmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.