EMNiYET´TE BÜYÜK GÖZALTI

19.07.2016 09:59:50

FETÖ/PDY eksenli 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Kayseri´de art arda gözaltılar devam ediyor. Kayseri Emniyet Müdürlüğü´nde 142 personel açığa alındı. 29 hâkim ve savcı ise tutuklandı.

FETÖ/PDY eskenli 15 Temmuz´da girişimine kalkışan cuntacılarının başarısız olmasıyla birlikte Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü´nde 142 personel açığa alındı. Sabah saatlerinde açığa alınan 19 Emniyet İl Müdürlüğü personelinin sayısı böylece 142´ye yükselmiş oldu.
Ankara ve İstanbul merkezli başlayan darbe planının karşılık bulmaması durumunda Kayseri´de yapılan operasyonlarla Emniyet Müdürlüğü´nü personeli gözaltına alınmaya devam ediyor. Yurtta Sulh Konseyi darbe girişimi ile ilgili olarak Kayseri Develi ilçesinden emniyet müdürü ve 1 polis memuru açığa alındı.
142 EMNİYET PERSONELİ AÇIĞA ALINDI
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü´nde açığa alınan personel sayısı 142´yi buldu
Darbe girişimi sonrasında Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü´nde 142 personel açığa alındı.
Sabah saatlerinde açığa alınan 19 Emniyet İl Müdürlüğü personelinin sayısı böylece 142´ye yükselmiş oldu.
GARNİZON KOMUTANI ADLİYE´DE
Darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlarda gözaltına alınan Kayseri Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın, Emniyet´teki ifadesinin ardından Adliye´ye sevk edildi. Yalçın´ın güvenlik gerekçesiyle Adliye Sarayı´na girişi kapalı otoparktan yapıldı.
Operasyonlar kapsamında kent girişindeki Boğazköprü girişinde Kayseri Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın, dün akşam gözaltına alındı. Emniyet´teki ifadesinin ardından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde sağlık kontrolünden geçirilen Yalçın, adliyeye sevk edildi. Yalçın´ın güvenlik gerekçesiyle Adliye Sarayı´na girişi kapalı otoparktan yapıldı.
Hv. Plt. Tümgeneral İsmail Yalçın, 10 Ağustos 2015´te 2´nci Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Hv. Pl. Tümgeneral Ali Demiral´ın emekliye ayrılması dolayısıyla düzenlenen tören ile bu göreve atanmıştı.
DEVELİ EMNİYET MÜDÜRÜ AÇIĞA ALINDI
Yurtta Sulh Konseyi darbe girişimi ile ilgili olarak Kayseri Develi ilçesinden emniyet müdürü ve 1 polis memuru açığa alındı.
Develi ilçesinde saat 11.00 sularında, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Korkmaz ve polis memuru Özcan Özmen açığa alındı.
29 HÂKİM VE SAVCI TUTUKLANDI
15 Temmuz´daki darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY operasyonu kapsamında Kayseri´de gözaltına alınan 29 hâkim ve savcı tutuklandı.
Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz´daki darbe girişimi sonrasında yürütülen çalışmalar kapsamında 29 hâkim ve savcı gözaltına alındı. Sağlık kontrolünün ardından adliyeye çıkarılan 29 kişi tutuklanarak Nevşehir Cezaevi´ne gönderildi.
Öte yandan operasyon kapsamında 6 hâkim ve savcının da firari olduğu öğrenildi.
NEVŞEHİR´E GÖTÜRÜLDÜLER
Kayseri Adalet sarayında görevli 29 hâkim ve savcı, gözaltına alınmasının ardından çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
Kayseri´de tutuklanan 29 hâkim ve savcı gece saatlerinde Nevşehir Devlet Hastanesine götürüldü. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Nevşehir Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçen hâkim ve savcılar daha sonra ise Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.
6 ASKER GÖZALTINA ALINDI
15 Temmuz´daki darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY operasyonu kapsamında Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı´nda görevli 6 asker daha gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre 15 Temmuz´daki darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY operasyonu kapsamında Kayseri Emniyet Müdürlüğü TEM ekipleri, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı´nda görevli 6 askeri daha gözaltına aldı.
Gözaltına alınan askerler, sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından emniyete götürüldü.
GENÇ HUKUKÇULAR´DAN TEPKİ
Genç Hukukçular Adakemisi üyesi bir grup avukat, basın açıklaması yaparak, darbe girişimine tepki gösterdi.
Baro Başkanlığı önünde toplanan bir grup Kayseri Barosu avukatı basın açıklaması yaptı. Genç Hukukçular Akademisi adına konuşan Avukat Ercan Avcı, 15 Temmuz´da hukuku ve demokrasiyi hiçe sayan bir grup hain tarafından Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetine karşı darbe girişimi yapıldığı ve bu girişimin başarısızlıkla sonuçlandığını anımsatarak, ?Bizler ülkesini ve milletini seven, hukukun üstünlüğü ve demokrasiye inanan genç hukukçular olarak, tüm darbelere karşıyız? dedi.
Demokrasi mücadelesine sahip çıkanlara teşekkür eden Avukat Ercan Avcı,
darbe girişimini doğrudan veya dolaylı olarak destekleyen tüm unsurların hukuk önünde hesap vermesi ve gereken cezayı almasını istediklerini sözlerine ekledi.
BÜYÜKŞEHİR DEMOKRASİ NÖBETİNDE
Büyükşehir Belediyesi Kayseri´deki demokrasi nöbetini darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren tüm birimleriyle sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in talimatları doğrultusunda milli iradeyi sahiplenen Kayseri halkına her türlü kolaylık sağlanıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´în yanı sıra belediye bürokratları ve belediye personeli Cumhuriyet Meydanı´nda Kayseri halkı ile demokrasi nöbetine gece gündüz devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in talimatları doğrultusunda darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren vatan hainlerinin amacına ulaşamaması için bir dizi önlem alındı. Büyükşehir Belediyesi´ne ait iş makineleri ve araçlar alınan bilgiler doğrultusunda bazı bölgelerde yolları kapattı ve hainlerin geçişini önledi. Ayrıca şer yuvalarının elektrikleri kesilerek hain emellerini gerçekleştirmelerinin önüne geçildi.
Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz akşamından itibaren milli iradeye sahip çıkarak demokrasi nöbeti için Cumhuriyet Meydanı´na koşan Kayseri halkına her türlü kolaylığı sağlamak için de bir dizi çalışma yaptı. Cumhuriyet Meydanı´na gitmek isteyenler için her gün saat 17.00´den sonra raylı sistem seferleri ve Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ücretsiz hale getirildi. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi´nce Cumhuriyet Meydanında halka on binlerce ay yıldızlı bayrağımız dağıtıldı.
Meydanda milli iradeyi sahiplenen konuşmalar için ses ve görüntüleme sistemiyle birlikte platform oluşturuldu. Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı da meydanı dolduran yüz binleri marşlarıyla coşturdu.
Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı´nı günlerdir dolduran Kayseri halkına gıda ve su desteği de sağladı. Halka zaman zaman simit ve su dağıtımı yapıldı. Meydandaki belediyeye ait KAYTUR tesisleri 24 saat açık tutuldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in demokrasi nöbeti tutan Kayseri halkı ile birlikte kıldığı sabah namazı sonrasında ise halka sıcak çorba dağıtımı gerçekleştirildi. Başkan Çelik, bizzat yaptığı çorba dağıtımının ardından vatandaşlarla birlikte çay ve simitle kahvaltı yaptı.
Olağanüstü günlerden geçilen şu günlerde hizmetin aksamaması için Büyükşehir Belediyesi 24 saat görev yapmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı tüm birimler bir taraftan demokrasi nöbetini tutan vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeye çalışırken diğer taraftan da şehrin genelindeki hizmetleri aksatmadan sürdürüyor.
KTO DA NÖBETTE!
Kayseri Ticaret Odası, Cumhuriyet Meydanı´nda süren Demokrasi Nöbetine destek olmaya devam ediyor.
Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz başta olmak üzere yönetim kurulu ve Meclis Üyeleri, KTO tarafından kurulan çadırda buluşarak Demokrasi Nöbetine destek verdi.
Demokrasi Nöbetine devam edilmesi hususunda gönderilen SMS´lerle üyelerine çağrıda bulunan Kayseri Ticaret Odası, meydanda kurduğu çadırda üyelerine ve vatandaşlara binlerce dürüm ve su dağıttı.
(İHA-Haber Merkezi)



MEHMET SUCU
20.07.2016 12:09:45
Bu fetö terörünün Allah bin belasını versin. milleti rezil rüsfa edeceklerdi kendileri rezil oldu allah kendi tuzaklarına düşürdü. ALLAH YAAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN. BU BELAYIDA DEF EDERİZ İNŞALLAH

Anahtar Kelimeler: EMNiYET BÜYÜK GÖZALTI