ENGELLER KALDIRILDI!

7.11.2014 10:56:07

Tekden Koleji 5`inci sınıf öğrencileri, düzenledikleri `Bayram Harçlıkları ile Engelleri Kaldırıyorum` etkinliği kapsamında topladıkları harçlıklar ile akülü engelli arabası alarak, 8`inci sınıf öğrencisi engelli Aslıhan Arslan`a hediye etti.

Tekden Koleji 5`inci sınıf öğrencileri, düzenledikleri `Bayram Harçlıkları ile Engelleri Kaldırıyorum` etkinliği kapsamında topladıkları harçlıklar ile akülü engelli arabası alarak, 8`inci sınıf öğrencisi engelli Aslıhan Arslan`a hediye etti.
Tekden Koleji 5`inci sınıf öğrencileri, örnek bir etkinliğe imza attı. Öğrenciler, düzenledikleri `Bayram Harçlıkları ile Engelleri Kaldırıyorum` etkinliği ile bayram harçlıklarını toplayarak, akülü engelli arabası aldı. Alınan akülü araba, düzenlenen tören ile Sahra-Galip Özsan İlköğretim Okulu 8`inci sınıf öğrencisi Aslıhan Arslan`a hediye etti. Sahra-Galip Özsan İlköğretim Okulu Seminer Salonu`nda düzenlenen törene, Tekden Eğitim Kurumları İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Akar, Tekden Koleji Genel Müdürü İbrahim Orhan, Tekden Ortaokulu Müdürü Göksel Orhan, Talas İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Aydoğan, öğrenciler ve veliler katıldı.
Törende bir konuşma yağan Özel Tekden Ortaokul Müdürü Göksel Orhan, "Tekden Koleji olarak yardımlaşma ve dayanışma ile kimilerinin gözlerinde ışık, yüreklerinde umut geleceğe dair bakışlarında yüreklendirici cesaret olmak istiyoruz. Parolamız `sende olanı paylaşki yücelesin.` Bizde 5`inci sınıf öğrencilerimiz Türkçe dersindeki engelliler ile ilgili bir temdan yola çıkarak, neler yapabiliriz diye düşündüler ve bir etkinlik düzenlediler. 5`inci sınıf öğrencilerimiz bu etkinliği kendileri belirledi. Etkinliğin adı, bayram harçlığı ile engelleri kaldırıyorumdu. Düşüncelerinde imkanımız varsa engelimiz yokture. biz kendi imkanlarımız ile başkalarında ki engelleri kaldırmanın yolunu nasıl buluruz diye düşündüler ve bu etkinliği ortaya koydular. Bayuram harçlıklarını kumbaralarında biriktirdiler ve öncelikle Talas`taki okullarımızda engelli olan bir öğrencimiz var ise bildirmelerini istedik. Bize bu noktada yardımcı olarak Aslıhan öğrencilerimize bu arabayı hediye etmenin büyük bir mutluluğu ile buradayız" dedi.
Talas İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Aydoğan ise, "Gönlümüz isterki hiç engelimiz olmasın ama takdiri ilahi bu tür imtihanlar başımıza geliyor. Bunlara sabrettiğimiz oranda bunların karşılığını alacağız. Bunu nasıl rahatlatabiliriz diye gayretler var. Hayırseverlerimiz ve özel okullarımız gayret içinler. Tekden Koleji`de reklam yapmadan böyle güzel etkinliklerde bulunuyorlar. Yavrumuzun hayatı inşallah kolaylaşır" dedi.
Konuşmaların ardından Tekden Koleji 5`inci sınıf öğrenciler tarafından alınan akülü engelli arabası, engelli Aslıhan Arslan`a teslim edildi.