ENGELLİLER ERCİYES´TE BULUŞACAK

23.03.2016 09:47:27

6´ncı Erciyes Engelliler Ulusal Kar Festivali 26-27 Mart tarihlerinde Erciyes´te yapılacak. Geleneksel hale gelen ve bu yıl 6´ncısı düzenlenecek olan festivale Türkiye´nin birçok şehrinden görme, işitme ve bedensel engelli yaklaşık 200 kişi katılacak.


Erciyes önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yapacak. Erciyes Engelliler Ulusal Kar Festivali için hazırlıklar tamamlandı. Festivalde, Kuzey ve Alp Disiplini branşlarında engelli sporcular yarışacak. Yarışmalarda engellilerin kayak sporuyla tanışması ve güvenli bir şekilde kayak yapabilmeleri için özel olarak tasarlanmış kayak takımları kullanılacak. Yarışmaların yanı sıra Festival kapsamında, engelliler için çeşitli aktiviteler de düzenlenecek.
Erciyes´in engelliler için hiçbir engel taşımadığını vurgulayan Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, Erciyes Master Planı kapsamında yatırımlar yapılırken en ince teferruatlar düşünülerek engellilere de hizmet verebilecek şekilde inşa edildiğini söyledi. Engelli bir kişinin Erciyes´te bulunan birçok imkandan rahatlıkla faydalanabileceğini ifade eden Cıngı, "Engelli vatandaşlarımızı kayak sporu ile buluşturmak için Erciyes´te gelenekselleşen Engelliler Ulusal Kar Festivali´ni bu hafta sonu düzenleyeceğiz. Türkiye´nin farklı bölgelerinden çok sayıda engelli vatandaşımızı Erciyes´te ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız" şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: ENGELLİLER ERCİYES BULUŞACAK