ERÜ ÖĞRENCİLERİNDEN FORMASYON TEPKİSİ

24.11.2015 09:27:05

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı´nın (YÖK) formasyonu 15 bin kontenjanla sınırlı tutan kararının değiştirilmesini isteyen Erciyes Üniversitesi (ERÜ) öğrencileri rektörlük binası önünde toplanarak duruma tepki gösterdi.


Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü önünde yapılan basın açıklamasında İlahiyat Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve BESYO öğrencileri katıldı. Öğrenciler adına basın açıklamasını yapan İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Mesut Şahin, ?Formasyonla ilgili alınan kararlar her ne kadar yenilik ve reform adı altında yapılsa da kesinlikle biz öğrencileri mağdur etmiştir. Kaldı ki reform ve ıslahat çalışmaları durumumuzu iyileştirmek yerine, bilinmezliğe ve soru işaretine bırakmıştır. Nitekim düzenleme yapılacak ise ÖYS ile yeni kayıt yapacak öğrencilere dönük bir çalışma olması gerekir ki tercih yapacak öğrenci hangi bölümün formasyonu var ise ona göre tercih yapıyor. Son sınıfa gelmiş öğrencilere ?sistem değişti, size formasyon yok´ demek çözüm adına yapılabilecek en kolay ve en basit çalışmadır" diye konuştu.
Şahin ayrıca, "Önceki yıllarda akademik not ortalaması 0,50 olana dahi formasyon verilirken bu yıl ortalaması 3,49 olan öğrencilerden formasyon alamayanlar oldu. Kalite ve başarı aranıyorsa bu tüm arkadaşlarımızın eşit şartlarda yarışacağı KPSS gibi sınavla aranmalıdır. Birçok üniversite verilen kontenjanın en az 4 katı fazla öğrenciye formasyon eğitimi verecek kapasite ve teknik donanıma sahiptir. Öğrencilerin mağdur edilmemesi için ek formasyon kontenjanı talep ediyoruz? şeklinde konuştu.