ERÜ´de 297 hekim adayı önlük giydi

11.10.2017 17:17:00

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi 2017-2018 eğitim-öğretim yılı önlük giyme töreni yapıldı. 297 hekim adayı, beyaz önlük giyerek mesleğe ilk adımını attı.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi 2017-2018 eğitim-öğretim yılı önlük giyme töreni yapıldı. 297 hekim adayı, beyaz önlük giyerek mesleğe ilk adımını attı. 
Süleyman Demirel Spor Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci ile ailesi katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, öğrencilere bundan sonraki meslek yaşamlarında başarı dileklerinde bulundu. Prof. Dr. Muhammet Güven, ?Öğrencilerimiz uzun bir yoldan geldiler, uzun bir eğitim sürecinden geçtiler. Çok fazla sıkıntılar yaşadılar. Meyvesini bugünden itibaren almaya başladılar. Ama bitmeyecek; tıp eğitimi sürekli bir eğitim. Ömür boyu öğrenmeye devam edecekler, hayat boyu da ailelerin desteğine ihtiyaç duyacaklar. Kendilerine meslek yaşamlarında başarılar diliyorum? diye konuştu.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu ise, ?Bugün genç arkadaşlarımız, hekim adaylarımız için çok önemli mesleğe ilk adımlarını attıkları bir gün. Hepsini tebrik ediyorum. Bu mesleğe bu beyaz önlüklerle başlıyorsunuz ve bırakmıyorsunuz. Beden sağlığınızı yitirip de bu mesleği yapamayacağınız zaman ancak bırakabiliyorsunuz. Önünüzde çok uzun bir yol var. Mesleklerin en kutsalını seçtiniz. Bu yolda hepinize başarılar diliyorum? ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmalarının ardından, önce dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve plaketleri takdim edildi, ardından öğretim üyeleri tarafından mezun öğrencilere önlükleri giydirildi.



Anahtar Kelimeler: hekim adayı önlük giydi