HAC VE UMRE MALZEMELERİ SATAN ESNAF MEMNUN

5.09.2015 10:17:47

Hac ve Umre Malzemeleri satıcısı Serkan Çağlı Atalay, ?Hacca gidecek kişiler kıyafetler için ortalama 500 TL ile bin 500 TL arasında harcama yapıyor? dedi.


İhram kıyafetleri hakkında bilgi veren Serkan Çağlı Atalay, ?İhramlar 3 çeşit olmaktadır. Gramajına göre değişiyor. Ayrıca katı ve sıvı olmak üzere ihram sabunları oluyor. Çocuklar içinde ihram bulunuyor. İhram eşyaları içinde para kemeri, tavaf patiği, fermuarlı atlet oluyor. İhramlar 20 TL´den başlayıp 30 TL´ye kadar çıkıyor. Hacca gidecek kişiler ortalama 500 ile bin 500 TL arasında harcama yapıyorlar? ifadelerini kullandı.
Satışların iyi olduğunu belirten bir diğer esnaf Gülsüm Kaya ise, ?İlk kafileler yola çıktı. Hac kıyafeti alırken içi göstermemesi için bayanlara özellikle koyu renkleri tercih etmelerini söylüyoruz. En çok sattığımız ürünlerden bir tanesi de feracelerdir. Fakat pantolonlu takım alacaklarsa vücudu belli etmemesi için daha bol almalarını öneriyoruz. Pamuklu ve keten olması da önemlidir. Erkeklerde de yine aynı şekilde şalvar, pamuklu, keten gömleklerimiz var. İhramlar zaten pamuklu oluyor. Hacca gideceklerin yanlarına kıyafetten başka kuruyemiş ve kayısı gibi yiyecekler almalarını öneriyoruz. Çünkü oranın yemeklerine alışamıyorlar. Fiyatlar 50 TL´den başlayıp 90 TL´ye kadar çıkmaktadır? şeklinde konuştu.