HACILAR´DA ÖNCE İŞ GÜVENLİĞİ

31.07.2015 10:16:48

Hacılar Belediyesi 2015 yılı itibariyle yasal bir zorunluluk olmamasına karşın önce iş güvenliği ilkesi doğrultusunda İş Güvenliği uzmanları nezaretinde işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda gereken her türlü çalışma tamamlanarak personele kıyafetleri

 

             

               Eğitim alan personelin sertifika töreni Hacılar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü İşletme Binasında gerçekleştirildi. Programa Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdoğan, Fen İşleri Müdürü Mustafa Palaz, Organize Sağlık İş Güvenliği´nden İş Güvenliği Uzmanı Pınar Şimşek ve personel katıldı.

               Belediye olarak sahada çalışan personelin sağlığı ve iş güvenliği konusunda gereken hassasiyeti ve önemi gösterdiklerini belirten Hacılar Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdoğan, personelin de önce iş güvenliği ilkesini benimsemelerini söyledi.

Başkan Yardımcısı Özdoğan, "Hacılar Belediyesi olarak yasal zorunluluklar başlamadan önce işçilerimizin iş güvenliği kapsamında her türlü güvenlik ve tedbirin alınması düşüncesiyle ve öncelikli olarak çalışan arkadaşlarımızın güvenliğini temin sonrasında da kaliteli ve başarılı çalışmalar prensibi ile yola çıktığımız ilk günden beri iş güvenliği uzmanları nezaretinde gerçekleştirdik.

Her ay düzenli olarak danışmanlık hizmetlerimizi Pınar hanım vasıtasıyla almaktayız. Bu danışmanlık hizmetleri iş güvenliği yasası kapsamında işçilerimizin ve memurlarımızın alması gereken tüm eğitimleri tamamladık ve periyodik çalışmalarımız devam ediyor.

Bu konu ile ilgili olarak çalışan arkadaşlarımızın kıyafetlerinin gözden geçirilmesi özellikle asfalt, park bahçe ve temizlik ekibinin daha tertipli düzenli ve yasanın öngördüğü şekilde kıyafetlerinin tasarlanması hususunda iş güvenliği uzmanlarımızın görüşleri ve yasanın isteği doğrultusunda çalışmalarımızı tamamladık. Bu çalışmalar sonucunda arkadaşlarımıza kıyafetlerini verdik. Kendilerine bu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Öncelikle iş güvenliği kapsamında dikkatli olmalarını canlarına gelebilecek herhangi bir sıkıntıda amirlerinin talimatlarına uyması gerektiğini söylüyoruz. Bu kapsamda memur arkadaşlarımızın da zorunlu eğitimlerini tamamlamış durumdayız. Personelimizin sağlık hizmetleri konusunda da sağlık taramaları doktorumuz tarafından tamamlanmış durumdadır. Bu konuda her zaman olduğu gibi öncü belediye olma konusunda güzel çalışmalar yaptık. İş güvenliği yasasının öncelikle işçi ve memurlarımızın sağlığının ve güvenliğinin düşünülmesi hasebiyle yola çıkıldığı bilinciyle hareket ederek Hacılar Belediyesi bünyesinde iş güvenliği konusunda bütün çalışmalarımızı tamamladık ve periyodik olarak bu çalışmaları sürdürdüğümüzü belirtmek isterim." dedi.     

               Başkan Yardımcısı Özdoğan açıklamasının ardından eğitimini tamamlayan personele sertifikalarını verdi.

 

 

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: HACILAR ÖNCE GÜVENLİĞİ