HALK ÖFKELİ

21.08.2015 11:58:51

Sandık kuruldu, 7 Haziran´da seçmen tercihini yapmak için sandık başına gitti. Sandıklardan çıkan sonuçlara göre seçmen tek iktidarlık dönemine son vererek ?Koalisyon hükümeti? için karar verdi.

 

Geçen 74 günde siyasi parti liderleri bunu uygulayamadı. Hükümet kurma çalışmalarının netice vermemesi üzerine erken seçim gündeme geldi. Peki, vatandaş bu konuda ne düşünüyor. Sizler için sorduk, ?Hükümetin kurulmamasını ve son yaşanan terör olaylarını nasıl değerlendirirsiniz?? işte aldığımız cevaplar?

/resimler/2015-8/27/1735477964867.jpg

Turan Tuncer (Dış Ticaret): AK Partinin tek başına iktidar olamamasından sonra kurulan planla ilk hedef olarak işid gözüktürülüp ertesi gün PKK kamplarına yapılan saldırılarla çözüm sürecini ortadan kaldırılmıştır. Tabii ki de ilk başta bile bu ülkede koalisyon olmayacağını herkes biliyordu ve verilen mesaj gayet net ve açık. Her ne kadar 20 yaşındaki genç vatan uğruna gözünü kırpmadan ölse de kürt anneleri kürtçe ağıt yakıp oğlunun arkasından yaş dökse de her şey AK Partinin yeniden seçim olmasına ve halkın gözünü boyayıp biz yoksak ülkenin hali bu görün denmesine ve ak partinin yeniden tek başına iktidar olarak getirilmesine çevrilmiştir. Terör olaylarına da gelince bunu RTE NİN oğlu Burak Erdoğan´a sormak lazım testis kanseri olup askerlikten muaf olup evlendikten 1 ay sonra da testis kanseri olan birinin çocuğu olması kadar mucize adamları gönderin sınıra onlar bu işi daha iyi mucizeleştirip temizleyebilirler.  Ne Mutlu Türküm Diyene?

Teoman Turgut (Emekli polis) : Çözüm çözüm dediler gördük. Bu kadar askerimiz, polisimiz şehit oldu. Koalisyon dediler ama bir türlü anlaşamadılar ne yazık ki. Evlere ateş düştü, anaların ciğerleri yandı. Ne yapılacaksa bir an önce çalışmaları hızlandırıp yapmalılar. Bakın 8 tane daha askerimiz şehit oldu. Sonumuz ne olacak böyle?

 

Kasım Çoban (Gurbetçi): Hükümet bir an önce kurulmalı. Bütün piyasalar etkilendi bundan. Dolar fırladı, altın yükseldi. Devletimizin başında olanlar çalışmalarını hızlandırıp erken seçim ise seçim yoksa koalisyon ise koalisyonu bir an önce kursunlar. Bizler gurbetçi vatandaşlar olarak son günlerde yaşanan bütün bu olaylardan dolayı çok üzgünüz. Daha çok şehit vermeyelim.

 

Mukadder Karakaş(Öğrenci): Bizi şimdiye kadar çözüm süreci diye oyaladılar. Ama sonunda verdiğimiz o kadar şehirlerden sonra her şeyin aslında o anlık bir susma eylemi gibi kullandılar ve oyun bitince fazlasıyla acısını çıkardılar. Her gün gelen şehit haberleri hepimizi derinden etkiliyor ama ne yazık ki hâlâ sesimizi duyuramadık. Zavallı ailelerin yarasına merhem olamadık. Hükümeti de kurmamalarının diğer bir yönünün de hâlâ ülkemizden bir yerlerin yabancı ellere gidiyor olması düşüncesindeyim.

 

Ali Candan (Esnaf): Bir an önce hükümet kurulmalı. Bakın yurdumun dört tarafından şehit haberleri geliyor. İnsanlar üzgün. Halk korku içinde, tedirgin. Başımızda bir hükümetin olmamasından kaynaklanıyor bütün bunlar. Halen neyi bekliyorlar bilmiyorum.

Hülya Turhan: Çok acı fakat siyasi bir rant ve dış güçlerin etkisi ile bu vatanın evlatları gidiyor ama bin tane evladım olsa bu vatana feda olsun vatanı olmayanın namusu olmaz iki oğlum bir canım var ve vatana ve Türkün bekası için feda olsun rabbim şehitlerimize en güzel mekanları vereceğini zaten vaat ediyor rabbim rahmet eylesin.

Onur Utku (üniversite mezunu işsiz): Hükümetin kurulamaması siyasi partilerin yetersizliğini gösteriyor. Erken seçim hiçbir çözüm getirmeyecektir. Vatandaş zaten seçimini yapmıştır seçim sonrasında da siyasi partiler seçmenlerin kararlarını değiştirememiş kendilerine verilen yetkiyi kullanamamış ellerine yüzlerine bulaştırmışlardır. Hükümetin bir an önce kurulması lazım çünkü terör olayları artmıştır her şey bir kenara bırakılıp bu sorun çözülmelidir. Türkiye´nin de TSK´nın da bunu yapacak gücü vardır. 20 yaşında kardeşlerimiz sebepsiz yere şehit olmasın artık. Mehmetçiği koruyamadığımız bu ortamda seçmeni sandığı oyları nasıl koruyacağız. Bu ortamda seçim yapmak ne derece doğru olur. Hükümet bir an önce kurulmalı ve devlet gerekeni yapmalıdır.

 

 

Haber: Berna Utaş Utangan

 

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: HALK ÖFKELİ