Hastanede kaçak var!

13.11.2018 10:47:29

Kayseri´de faaliyet gösteren Özel Dünyam Hastanesi´nin kaçak inşaat yaptığının tutanak altına alınmasının yankıları büyüyor. Kaçak inşaat tespitinin Kocasinan Belediyesi tarafından belgelenmesinin ardından, hastaneye verilen 1 aylık sürenin dolmasına

Kayseri´de faaliyet gösteren Özel Dünyam Hastanesi´nin kaçak inşaat yaptığının tutanak altına alınmasının yankıları büyüyor. Kaçak inşaat tespitinin Kocasinan Belediyesi tarafından belgelenmesinin ardından, hastaneye verilen 1 aylık sürenin dolmasına 3 gün kaldı.
Kaçak çıkıntı olayı Kocasinan Belediyesi zabıta ekiplerine gelen bir ihbar üzerine ortaya çıktı. Belediye yetkilileri Özel Dünyam Hastanesi zemin kat üzerinden çelik konstrüksiyonla binaya eklenti yapıldığını tespit etti. Fotoğraflarla belgelenen kaçak çıkıntı için Karanfil Özel Eğitim Turz. Sağlık. Hiz. San. Tic. Aş (Özel Dünyam Hastanesi) ne yapı tatil ve tespit zaptı düzenlendi. Çıkıntının ruhsatsız olduğu için hastaneye 77 bin 434 TL para cezası tayin edildi. Kocasinan Belediye Encümeni inşaatın ruhsat ve eklerine uygun hale getirilmesi için Özel Dünyam Hastanesi ?ne 1 ay süre tanıdı. Eylül ayının 16´sında verilen karar sonrası hastaneye ihbarname gönderildi. Aradan 27 gün geçti ama hâlâ kaçak çıkıntı meselesi çözülmedi. Belediyenin tanıdığı sürenin dolmasına 3 gün kalmasına karşın da, hastanenin kural-kanun tanımazlığı devam ediyor. Hastane sahibi Erol Bedir´in Kocasinan Belediye Encümeni´nin kararına ve inşaat alanının mühürlenmesine karşın, mühür fekki yaparak hiçbir şey olmamış gibi istediği eklentileri hayata geçirmesi, farklı algıların ortaya çıkmasına da neden oldu. Kayseri´de isim olarak bilinen bir kişinin hastanesini yasal yollar yerine kaçak yolları deneyerek büyütmek istemesi ise ?bak sen şu´ işe dedirtirken, bu kaçak çıkıntının 3 gün çir-isinde yıkılıp yıkılmayacağı ise merak konusu haline geldi. Kayseri´de işlerin her zaman kendi istediği gibi yürüdüğünü zanneden hastane sahibi Erol Bedir´in kaçak çıkıntı meselesi ile başı çok ağrıyacağa benziyor. (Kurum Haberi)

/resimler/2018-11/13/1049173143368.jpg /resimler/2018-11/13/1049463143947.jpg

 

Ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak başlanan yapılar:
Madde 32 ? Bu Kanun hükümlerine göre ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar hariç;
ruhsat alınmadan yapıya başlandığı veya ruhsat ve eklerine aykırı yapı yapıldığı ilgili idarece
tespiti, fenni mesulce (...) (3) tespiti ve ihbarı veya herhangi bir şekilde bu duruma muttali olunması
üzerine, belediye veya valiliklerce o andaki inşaat durumu tespit edilir.
Yapı mühürlenerek
inşaat derhal durdurulur.
Durdurma, yapı tatil zaptının yapı yerine asılmasıyla yapı sahibine tebliğ edilmiş sayılır.
Bu tebligatın bir nüshasıda muhtara bırakılır.
Bu tarihten itibaren en çok bir ay içinde yapı sahibi, yapısını ruhsata uygun hale getirerek
veya ruhsat alarak, belediyeden veya valilikten mühürün kaldırılmasını ister.
Ruhsata aykırılık olan yapıda, bu aykırılığın giderilmiş olduğu veya ruhsat alındığı ve
yapının bu ruhsata uygunluğu, inceleme sonunda anlaşılırsa, mühür, belediye veya valilikçe kaldırılır
ve inşaatın devamına izin verilir.



Anahtar Kelimeler: Hastanede kaçak