Hatay ihracatçıları ?İhracat ve Hatay Paneli´nde buluşacak

21.12.2017 10:15:48

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB), Hatay´ın ihracatını, ekonomi yazarları ve Hataylı iş insanlarını buluşturarak masaya yatıracak.

AKAMİB tarafından geçen ay Kayserili ihracatçılar için gerçekleştirilen panelin ardından bu kez de Hatay´da 28 Aralık 2017 tarihinde Erol Bilecik Kongre Merkezi´nde ?İhracat ve Hatay Paneli´ düzenlenecek. Hatay´daki ihracatçıları bir araya getirecek panelde, mevcut ekonomik durum değerlendirilirken, Hatay ve bölge için ekonomik olarak öne çıkan ve çıkarılması gerekenler, global ekonomi ve politik durum açısından ihracatın bulunduğu nokta gibi konular Hürriyet Gazetesi Ekonomi Yazarı Vahap Munyar, Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı Hakan Güldağ ve Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Şeref Oğuz tarafından ele alınacak.
Programın devamında da ?Gümrükte Sık Rastlanan Hatalar? ve ?Ar-Ge ve Tasarım Desteği? konularında verilecek eğitimler ile ihracatçıların sorularına yanıt verilecek.
Panelle ilgili açıklama yapan AKAMİB Başkanı Bülent Aymen, Kayseri´de yoğun katılım ile tamamlanan programın Hatay´dan sonra Adana ve Mersin´de de gerçekleştirileceğini belirtti. Aymen, firmalara çağrıda bulunarak, yeni yayınlanan Ar-Ge ve Tasarım Desteği, yönetmeliği değişen Fuar Destekleri ve gümrük işlemlerinde sıklıkla yaşanan problemlerin ve çözüm önerilerinin anlatılacağı eğitimlere katılmalarının faydalı olacağını vurguladı. Aymen, ?Tüm ihracatçılarımıza daha iyi hizmet verebilmek ve sorunlara birlikte çözümler üretmek adına çalışmalarımıza devam ediyoruz? dedi.