HAYVANAT BAHÇESİNDE "YAVRU" HEYECANI

25.08.2014 10:42:57

Kayseri`de Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde bulunan ve bir süre önce dünyaya gelen Bengal Kaplanı yavrusu, Zürafa yavrusu ve Kurt yavrularına titizlikle bakılıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Harikalar Diyarı içine yaptırılan hayvanat bahçesinde bugünlere farklı bir heyecan yaşanıyor. Bir süre önce doğan Bengal Kaplanı, Zürafa ve Kurt yavrularına bakıcıları yoğun ilgi gösteriyor. Günün sıcak saatlerine dışarıya çıkarılmayan yavrulara, özel menü hazırlanıyor. Yavruların bakımı hakkında bilgiler veren hayvana bahçesi müdürü İsmail Tamokur, "Anadolu Harikalar Diyarı bünyesinde bildiğiniz gibi 173 türden 2 bin üzerinde hayvan barındırıyoruz ve birçok hayvanda yavrulama oluyor. Bu bizler için çok sevindirici bir olay. Buradaki hayvan refahının en üst seviyede olduğunu gösteren bir olay bu. Zaten amacımız burada barındırdığımız hayvanların yaşam standartlarını en iyi şekilde sağlamak" dedi.
Tamokur ayrıca, "Yavrulama olayları da bizleri gerçekten çok sevindirip mutlu ediyor. Burada barındırdığımız 10 tane kurdumuz var ve bundan yaklaşık 3 ay önce 2 adet yavru dünyaya geldi. İlk 3 aylık dönemi de çok rahat bir şekilde atlattılar. Keyifleri yerinde özellikle yavrulu olan hayvanlarımızda beslenme rejimlerine de dikkat ediyoruz. Yavrular günün serin saatlerinde çıkmayı seviyorlar" ifadelerini kullandı. (İHA)