"Her şey tamam, tespih müzesi mi eksik kaldı?"

21.05.2020 13:00:00

Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, “Sanki şehrin onca sıkıntıları bitti tek eksiğimiz müze. Hele Hele en önemli tespih müzesi yapmazsak olmaz. Yaparsak şehre turist yağar.”

Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 “Melikgazi belediye başkanı Mustafa Palancıoğlu 2 yeni müze açacağını söyledi. Gerekçe ise turistler müze olan şehirleri geliyorlarmış. Açacakları müzenin birisi Eski ticaret odası binasına Ticaret ve Esnaf müzesi diğeri ise Tespih müzesi olacakmış.  Başkan bu şehrin işe ihtiyacı var aşa ihtiyacı var. Pandemiden önce esnafımız ve tüccarımız zaten ciddi anlamda sıkıntıda idi. Şu an içinde bulunduğumuz şartlarda ve yarınki günlerde bir çok esnafımız belkide kepenk kapatacak. Hal böyle iken bizim gündemimiz müze olmamalı. Diyorsunuzki turist müze olan şehirlere geliyor. Bakınız hemen yanı başımızda Kapadokya örneği var. Tamamen açık hava müzesi konumunda bir yer. Oraya gelenler açık havada ve doğada geziyorlar ve 3 milyon turist sırf bunun için geliyor. Sizler bugüne kadar hemen yanı başımıza gelen 3 milyon turistten kaçını şehrimize getirip gezdirdiniz? Para bırakmasını sağladınız. Ben böyle bir çalışmaya ve organizasyona şahit olmadım. Müzemi arıyorsunuz? Bakınız Ağırnas-Koramaz-Kültepe Kaniş Karum tam bir açık hava müzesi. Gesi tam bir açık hava müzesi, Germir-Tavlusun tam bir açık hava müzesi. Tüm bunlara ilaveten Talasımız ve Şehir merkezindeki kalemiz camilerimiz medreselerimiz hepsi ayrı bir tarih.  Erciyesimiz ise tek başına ayrı bir değer. Gidin germire, Tavlusuna, Gesiye oradaki tarih bakımsızlıktan dökülüyor. Siz buralara finans sağlayarak buraları ayağa kaldırın ve turist getirecekseniz buraların pazarlamasına gayret sarf edin. Emin olun Kapadokya bölgesine gelen turistin en az yarısını buraya getiririz.”

Aktaş, “Bilin ki bu iş kesinlikle Esnaf müzesi ile Tesbih müzesi ile olmaz. Turist sizin o müzelere koyacağınız 4 tane levha ile 4 tane tesbihi görmek için bu şehre gelmez.”  ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: " tamam tespih müzesi eksik kaldı?"