"HERKES HADDİNİ BİLECEK"

10.09.2015 12:05:01

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il teşkilatı, terörü lanetlemek için basın açıklaması düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il teşkilatı, terörü lanetlemek için basın açıklaması düzenledi.

 

 CHP´nin kuruluş yıldönümü ve ülkemizde yaşanan terör olaylarını bir kez daha lanetlemek için Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen programa, CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, CHP üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

  

Programda konuşan CHP Kayseri il başkanı Mustafa Ayan, yaşanan terör olayları nedeniyle gelinen noktadan bahsederek, ?Eğlencelerin, konuşmaların, kutlamaların yapılacağı, keyfin olacağı günler değil bu günler. Her gün, her saat, her dakika yanı başımızdan kınalayıp gönderdiğimiz evlatlarımızın, güvenliğimizi sağlasın diye görev verdiğimiz polislerimizin, öldürüldüğünü, katledildiğini duyuyoruz. Acımız büyük? ifadelerini kullandı.

 

Ülkenin içinde bulunduğu zor günlere dikkat çeken Mustafa Ayan, ?Vatan, kapkara bulutların üstünde dolaştığı bir vatan halindedir. Tek kurtuluşu var. O da birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusudur. Kurtuluş savaşında birlikte çarpışırken yan yana ölmüş dedelerimizin, o Kürt´ün Türk´ün Alevi´nin, tüm halkların bize bıraktığı bu vatanda birlikte yaşamaya devam etmek zorundayız. Başımızdaki başbakan, cumhurbaşkanı, polis, asker, hiç kimse bu birlik ve beraberliği bozmaya asla yeltenmemeli. Atatürk´ün kurduğu bu devlette kardeşçe yaşarken başımızda saraya gönderdiğimiz bir saray sakininin, Türkiye´yi ne hale getirdiğini herkes bilsin ve görsün. Atatürk´ün cumhuriyeti seni oraya cumhurbaşkanı yaptıysa adam gibi davranacaksın. Öldüremezsin benim Mehmetçiğimi, öldüremezsin benim polisimi. İçimize düşmanlık tohumu atamazsın? dedi.

 

?Herkes Haddini Bilecek?

 

CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 400 vekil açıklamasına tepki olarak, ?400 vekile 400 şehit hesabı mı yaptın. Utanmıyor musun? O görev sana vahiy ile mi geldi? Allah´ın kitabında mı yazıyor, Tayyip Erdoğan bu milletin başına bela olacak diye. Hangi projesin, nesin sen. Git kardeşim otur ayakkabı kutularındaki paraları say, ömrünü tamamlarsın zaten. Bin o gemiciklere git dünyayı dolaş. Sana mı kalmış Türkiye Cumhuriyeti´ni yönetmek. Herkes haddini bilecek. Bu memleketi biz sokakta bulmadık? ifadelerini kullandı.

 

Ayan ayrıca, ?9 Eylül aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi´nin kuruluş yıldönümü. İzmir´in kurtuluşu. Anadolu´nun düşmandan temizlendiğinin de yıldönümüdür.  Bugün bu duygularla da buradayız. Hizmetimiz devam ediyor. İnancımız devam ediyor. Bu vatanı seviyoruz. Canımız feda olsun? şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmanın ardından programa katılanlar saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu. Atatürk anıtına da çiçekler bırakılarak son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle oturma eyleminde bulunuldu.

 



Anahtar Kelimeler: HERKES HADDİNİ BİLECEK