İHH KAYSERİ ŞUBESİ DUALARLA AÇILDI

14.08.2015 09:13:06

İHH Kayseri Şubesi, gerçekleştirilen törenle ve dualarla açıldı. Törende konuşan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, ?İHH olarak bizler, yeryüzündeki tüm insanlığın kurtuluşu için kendimizi Allah´ın yeryüzünde görevlisi olarak kabul e


Törende konuşan Kayseri İHH Başkanı Şaban Sözduyar, insanlığın insana öğretilmesi gereken bir çağda olduğumuzu söyleyerek ?Duyduğumuz her feryada ses vermeye gayret ettik. Yürekler bir olunca sınırların sınır olmadığını tecrübe ettik. İHH´nın kurulduğu 1992 yılından bu güne kadar Bosna´dan Afganistan´a, Irak´tan Filistin´e, Çeçenistan´dan Suriye´ye, Doğu Türkistan´dan Somali´ye kadar gözyaşı sildik, yetimlere sahip çıktık? dedi.
Törende konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Müslümanların birbirini anlamak zorunda olduğunu belirterek ? Şuan yeryüzünün her yerinde sadece Müslüman kanı akıyor. İslam coğrafyasının olduğu her tarafta savaşlar var. Bu savaşlar olurken emperyalistler bomba atarken Afganistan´a, Irak´a ve şimdi de Suriye´ye İŞİT´i vuracağım bahanesiyle masum insanları öldürüyor. Bomba atarken de ben sadece İslamcıları bombalıyorum demiyor. Müslüman coğrafyada yaşayan Müslüman, İslamcı, Laik, Milliyetçi, Kemalist, Ulusalcı kim olursa olsun hepsini yok etmeyi hedefliyor? ifadesini kullandı.
Suriye´deki savaşın uzun yıllar süreceğinin altını çizen Yıldırım ? Suriye´de savaşın hemen biteceğini mi zannediyorsunuz? 15-20 yıldan fazla sürecek bir kavganın içindeyiz şuanda. Ne yazık ki Müslümanın Müslümanı öldürdüğü dönemde yaşıyoruz. Çünkü Büyük Ortadoğu Projesini gerçekleştirmek için Müslümanları da birbirine düşürdüler. Sünni Şii kavgasını çıkardılar, Helefi Sunni kavgasını çıkardılar ve etnik kavgayı çıkardılar? şeklinde konuştu.
Etnik kavganın son günlerde yaşayan olaylarla tırmandığını ifade eden Yıldırım, ?Etnik kavganın da sonucu son günlerde ne yazık ki gencecik polisler ve gencecik askerlere karşı saldırılar yapılıyor. Bu saldırıyı yapanların arkasında kimlerin olduğunu biliyoruz. Ama yerel olarak buna sebep olan ve acımadan insanları öldürenleri de yargılamak mecburiyetindeyiz? dedi.
İslam kardeşliği kavramının barışı getireceğini söyleyen Yıldırım sözlerini şu şekilde sürdürdü.
?Tek çözümün İslam kardeşliği olduğunu bilmeyen partiler, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri sizler bu savaşın sebebisiniz. Eğer İslam kardeşliğinin değerini bilmiş olsaydınız dil, ırk, milliyet hiçbiri önemli değildir. Kardeşliğin sadece Allah´a dost olmakta olduğunu bilirdiniz. O zaman Doğu Türkistan´daki acıyla Bosna´daki aynı görür aynı çözümleri üretirdiniz. İHH olarak bizler, yeryüzündeki tüm insanlığın kurtuluşu için kendimizi Allah´ın yeryüzünde görevlisi olarak kabul ettik. Çünkü biz Müslümanız, Müslüman olarak doğduk, Müslüman olarak yaşayacağız ve inşallah Müslüman olarak öleceğiz. Bunun içinde çok çalışmamız gerek?
Törende söz alan Ak Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Doğan İHH ile ortak dava içerisinde olduklarını belirterek ?Bizim bir ortak noktamız da Mavi Marmara´dır. O zamandan sonra Gazze, Filistin bizim ortak sevdamız olmuştur. Bu nedenle İHH ile bizim Mavi Marmara davası ortaklığımız, kader birliğimiz vardır ve bu davayı hala sürdürüyoruz? dedi.
Törende konuşan Ak Parti Kayseri Milletvekili Kemal Tekden İHH´nın taktiri hak eden bir hareket olduğunu vurgulayarak ? Bütün ümmetin yetimlerinin acısını hissetmek hepimiz adına takdiri hak eden bir harekettir. Bizler çalışıyoruz fakat gücümüzün yetmediği yerlerde bu tür Sivil Toplum Kuruluşlarını desteklemek zorundayız. Bizler Kayseri olarak İHH´nın çalışmalarına tanıklık ediyoruz? ifadesini kullandı
Tekden sözlerini şu şekilde sürdürdü, ?´144 ülkede bu hizmet devam ediyor. Bu demektir ki sadece İslam coğrafyası değil İslam coğrafyasının çok ötesinde de insanlık adına mücadele veriliyor. İnsanlara insanlık öğretiliyor adeta. Bu bile bizim batı zihniyetinden ne kadar farklı olduğumuzu gösteren bir hareket. Batılı dünyanın her yerine sömürmek amacıyla gidiyor, ama biz tüm dünyaya yardım kuruluşlarıyla gidiyoruz zihniyetimiz bu?
Kayseri İl Müftüsü Şahin Güvenin okuduğu duanın ardından kurdele kesilerek açılış yapıldı.