Kaan´dan fotoğraf açıklaması!

30.09.2016 09:59:09

CHP Kayseri Melikgazi İlçe Başkanı Av. İbrahim Kaan, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ve diğer AK Parti milletvekillerinin FETÖ lideri Fetullah Gülen ile Pensilvanya´da çekilen fotoğrafının ortaya çıkmasının ardından bir açıklama yaptı.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Melikgazi İlçe Başkanı Av. İbrahim Kaan, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, eski AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, AK Parti Giresun Milletvekili Adem Tatlı, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, AKP Grup Müdür Yardımcısı Mustafa Özkan ve FETÖ´nün Ankara İl İmamı Oğuz Umucu´nun FETÖ lideri Fetullah Gülen ile Pensilvanya´da çekilen fotoğrafının yer almasının ardından yazılı bir açıklama yaptı.
Sözlerine terör saldırısını kınayarak başlayan İbrahim Kaan, ?Ülkemizde artan hain terör saldırılarını şiddetle kınıyor, Şehitlerimize yüce Allah´tan rahmet, gazilerimize acil şifalar, yakınlarına başsağlığı diliyorum.15 Temmuz Darbe girişiminde yıllarca devlet içerisinde beslenip güçlendirilen yeni bir terör örgütü ortaya çıkmış 246 vatandaşımızı şehit etmiş, yüzlerce vatandaşımızı yaralamış ve egemenliği kayıtsız şartsız milletin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi´ni bombalamıştır? şeklinde konuştu.
İbrahim Kaan, basında da yer alan fotoğrafla ilgili şu sözleri söyledi: ?Geçtiğimiz günlerde bir fotoğraf ortaya çıktı. O fotoğrafta FETÖ/PDY´nin nasıl devlet içerisinde güçlendiğini adeta gösteriyordu. Bu fotoğraf çıkmadan önce Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´nun ?Sızma yok yerleştirme var, unutmayacağız´ dediğini de kamuoyuna hatırlatmak isteriz. Milleti temsil edenler Terör örgütü liderinin önünde el pençe duruyor? Milletvekilinin her hareketi her davranışı milleti bağlar... Sayın milletvekillerinin bunu düşünerek hareket etmesi zorunluluktur? Ancak bu fotoğraf´ın milletimizi değil milletvekillerinin şahsını bağladığı da açıktır? Devletin imkânlarını kullanan sayın milletvekillerinin milletin iradesine darbe girişiminde bulunan FETÖ´yü ziyaret etmesi toplumun vicdanın da ağır yaralar bırakmıştır? Bu ziyaret ile ilgili vekillerin açıklamalarına bakılırsa ziyaret dönemin AK Parti Genel merkezinin de bilgisi dâhilinde olduğu ortadadır?
Kaan, fotoğrafta yer alan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer´e şu soruları sordu: ?Toplumun her kesimi Sayın Kayseri Milletvekiline şu soruları sormaktadır: Şayet gitmek istemediyseniz neden fotoğraf karesine girdiniz? Fotoğraf karesine girdiniz neden FETÖ´nün hemen sağında poz verdiniz? Gitmek istemediğiniz bu ziyaretle ilgili Genel Başkanınıza ve Grup Başkan vekilinize bilgi verdiniz mi? Ayrıca bir dönem Başkanlık yaptığınız Federasyon dahi sizi kınarken, tüm bağlarını gözden geçireceğini açıklarken Adalet ve Kalkınma Partisi´nin nasıl bir işlem başlatacağını tüm Kayseri Kamuoyu merakla beklemektedir.? Kaan sözlerini şu şekilde sonlandırdı: ?Cumhuriyet Halk Partisi hukukun üstünlüğü, kişilerin kanun önünde eşitliğinin savunucusu ve takipçisi olan bir partidir. Bu ilkeler çerçevesinde son günlerde yaşanan sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz.?



Anahtar Kelimeler: Kaan fotoğraf açıklaması