KADER GÜNÜ

21.03.2015 13:10:46

Cumhuriyet Halk Partisi'nde bugün yapılacak eğilim yoklamasında 15 sandıkta 7 bin 834 delege oy kullanacak. Sandıktan 15 vekil aday adayından kimin çıkacağı merak ediliyor!

 

Seçim gibi ön seçim!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) bugün eğilim yoklaması heyecanı yaşanıyor. Delegeler gözetiminde yapılacak ön seçimde Kayseri genelinde 7 bin 834 kişi 15 milletvekili aday adayı için oy kullanacak. Demokratik bir seçim olacak olan seçimlerde il genelinde 27 sandıkta oy kullanılacak. 7 Haziran seçimleri öncesi eğilimden çıkacak liste yüksek ihtimalle Genel Merkez tarafından aynen onaylanacak. 

En fazla 8 isim işaretlenecek!

Eğilim yoklamasında oy kullanmak için nüfus cüzdanı veya kimlik yerine geçen belgelerden birinin ibrazını göstermek zorunlu. Seçmenler oy kullanma kabininde aday adayının oy pusulasındaki adının yanında bulunan kutuya (X) işareti koymak suretiyle, oylarını gizli olarak kullanacaklar. Oy kullanacak üyeler, pusulada ismi olan aday adaylarından en az 4 en fazla 8 adayın adını işaretleyebilecek. 

16 yıl sonra tekrar!

CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, Kayseri'de en son 1999 yılında eğilim yoklaması yapıldığını hatırlatarak, Bu uzun zaman sonra yapılacak ilk temayül yoklaması olacak. Üyelerimizin belirleyeceği bir liste bugün ortaya çıkacak. 15 adayımızdan 8'i hatta belki 9'u listeye girecek. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi ve üyeleri olarak bu işten gayet memnunuz. Genel Merkez'in böyle bir şans vermesi bizler için çok önemliydi. Biz de en demokratik, en doğru, en yansız ve tarafsız bir şekilde parti içerisindeki kardeşliği, dostluğu dayanışmayı öne çıkararak bugün akşam 17.00'a kadar sonuçlandırmak istiyoruz. Önce Kayseri'mize sonra Türkiye'mize ve adaylarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Temayül sonuçları değişmeyebilir!

Genel Merkezin temayülden çıkacak listeyi değiştirmeyeceğini bildiren Ayan, 2. sıra kontenjan adayları için ayrıldı. Buradaki ismi Genel Merkez belirleyecek. Biz burada 8 kişiyi belirleyeceğiz. Temayülden 2. çıkan arkadaşımız otomatik olarak 9 kişilik milletvekili aday listesinde 3. sıraya kayacak. Bu bir eğilim yoklaması olduğu için Genel Merkez isterse temayül sonucunda değişiklik yapabilir. Ancak bize söylenene göre liste olduğu gibi kalacak. Her hangi bir değişiklik olmayacağı yönünde bize iletilen telkinler var. Belki kontenjanın bile kullanılmayacağı, listenin çıktığı gibi onay görüleceği de yine bize söylenenler arasında. Elbette ki önemli olan listenin uyumu. 9 kişilik liste yapılırken Kayseri'nin dengeleri gözetilecek. Eğer Kayseri için uygun bir liste çıkmışsa Genel Merkez isimleri değiştirmeyebilir” diye konuştu.

Keşke herkes eğilime katılsaydı”

Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir 2. Bölge'de temayül yoklamasına katılmasını doğru bir davranış olarak nitelendiren Ayan, Bence çok şık bir davranış. Gayet olumlu bir yaklaşım bu. Ben il başkanı olarak hiçbir yerde kontenjan olmadan diğer tüm kontenjan adaylarının da, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu tavrına uyup ön seçime katılmalarını isterdim. Ama genel başkanını yaptığı çok demokratik bir davranış, kendisini kutluyorum” ifadelerinde bulundu.

7 bin 834 kişi oy kullanacak

Kayseri genelinde 7 bin 834 kişi, 15 vekil aday adayının 9 kişilik listeye girmesi için oy kullanacak.  Talas'ta, ATM Düğün Salonu'nda 3 sandık kurularak ön seçim yapılacak. Melikgazi ve Kocasinan Merkez ilçeleri de Şükrü Malaz İlköğretim Okulu'nda yapacak. A Blokta Melikgazi 6 sandık, B Blokta da Kocasinan 5 sandık kurarak ön seçimi yapacak. Diğer 13 taşra ilçelerde ise il binalarına bir sandık kurularak seçim tamamlanacak. Oy kullanma işlemi sabah 09.00'dan akşam 17.00'a kadar devam edecek.

Haber: Dilek Bolat

 



Anahtar Kelimeler: KADER GÜNÜ