KARAOĞLU: “TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞOLSUN

18.02.2021 11:00:00

Cumhuriyet Halk Partili Dr. Sema Karaoğlu, Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 13 kahramanı rahmetle andı.

Cumhuriyet Halk Partili Dr. Sema Karaoğlu, Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 13 kahramanı rahmetle andı. Yakınlarına başsağlığı dileyen Karaoğlu, "Türk Milletinin başı sağolsun. 13 Kahramanımızın mekanı cennet olsun" dedi. Karaoğlu, vatandaş olarak , 13 kahramanın sağ salim kurtarılma ihtimalinin bulunup bulunmadığının da araştırılmasını istediğini dile getirdi
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği Pençe-Kartal harekatından acı haber gelmişti. Gara Bölgesindeki bir mağarada 13 kahramanın şehit haberi bütün Türkiye'yi üzdü.  CHP'li Dr. Sema Karaoğlu da sosyal medyadan kişisel olarak 3 günlük yas ilan ettiğini paylaşım yapmayacağını yazdı. Karaoğlu, ayrıca yayınladığı mesajla şehitlere rahmet, ailelerine ve Türk Milletine taziye mesajlarını iletti.
Dr. Karaoğlu, "Türk Milletinin başı sağolsun. 13 kahraman evladımız yine terör örgütünün çirkin yüzünü gösterdiği hain bir şekilde şehit oldu. Şehitlerimizin elbette kanları yerde kalmamalı. Türkiye Cumhuriyeti hangi şart altında olursa olsun mutlaka teröristleri bulmalı ve  onları imha etmeli. Terörle mücadele kararlılıkla devam etmeli. Asla teröristlerle masaya oturulmamalı ve asla taviz verilmemeli" dedi.
Dr. Karaoğlu, 13 kıymetli Türk evladının kurtulma ihtimalinin olup olmadığını da sordu. Karaoğlu, "Biliyorum bu acı günlerde bunları sorgulamak çok doğru değil ama bir anne olarak o evlatların kurtulma imkanlarının olup olmadığını merak ediyorum. Daha önce  İnsan hakları Dernekleri aracılığıyla, CHP aracılığıyla ve devletin ilgili kurumlarının aracılığıyla iletişim kanallarının kullanıldığını biliyoruz. Acaba bu kahramanlarımız daha farklı kanallar kullanılarak kurtarılamaz mıydı? Geçmişte acı da olsa Türkiye böyle bir tecrübe yaşamıştı. 1995 yılında kaçırılan 8 kahramanımız,  dönemin Refah Partisi Milletvekili Fethullah Erbaş'ın oluşturduğu sivil girişimler neticesinde kurtarılmış ve ailelerine kavuşturulmuştu. Bakanlarımızın açıklamalarından,  bu olayda da benzer girişimlerin yapıldığını ama netice alınamadığını öğrenmiş bulunmaktayız. O zaman bu operasyon geciktirilebilir ve yapılmayabilir miydi diye sormadan edemiyorum. Elbette Türk Silahlı Kuvvetlerinin sevk ve idare şeklini veya operasyon kabiliyetini sorgulayacak veya tartışacak değilim. Ancak uzmanlardan dinlediğimiz kadarı ile bugüne kadar edinmiş olduğumuz tecrübeye dayanarak o 13 kıymetli evladımızın canının tehlikeye girebileceği ihtimali düşünülerek bu operasyon geciktirilebilirdi veya yine insan hakları dernekleri ile bu durum zorlanabilirdi. PKK'nın hiçbir kutsalının olmadığını ve insani değerlerinin olmadığını zaten biliyoruz. Onlardan merhamet ve iyi niyet anlayışı beklemek hayal, bunu da biliyoruz. Ama 2015 yılından bu yana bu süreç öyle yada böyle yürütülmüş. Acaba bir süre daha bu kanallar zorlanamaz mıydı? Ve sayın genel başkanımızın kamuoyuna duyurduğu yöntemlerle bu süreç tamamlanamaz mıydı" diye sordu.
CHP'li Karaoğlu, "Gerçekten üzülüyorum ve kahroluyorum. Şehit analarının, babalarının, evlatlarının, eşlerinin , yavuklularının acılarını  aynen yaşamak mümkün değil elbet ateş düştüğü yeri yakıyor. Ancak bir ana, bir eş ve bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak  silah zoruyla kaçırılan 13 kahramanımızın  kahpece şehit edilmesine birçoğumuz gibi çok üzülüyorum, yüreğim yanıyor. Allah yakınlarına sabır versin. Türk Milletine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Türkiye Cumhuriyeti teröristlere  pabuç bırakacak değildir. Biz imkansızlar içinde kurduğumuz cumhuriyetimizi, Atamızın bıraktığı emaneti korurken teröristlere ve onların arkasındaki karanlık güçlere teslim olacak değiliz. Mücadeleye devam edeceğiz. Son terörist etkisiz hale getirilene kadar, anaların gözyaşlarının biteceği güne kadar mücadele edeceğiz. Bunu herkes böyle bilmeli ve buna göre hareket etmeli. Yeniden Türk Milletinin başı sağolsun. Vatanımız varolsun" şeklinde sözlerini tamamladı.



Anahtar Kelimeler: KARAOĞLU: MİLLETİNİN SAĞOLSUN