KARAYEL FIRTINASI!

4.02.2016 11:00:42

AK Parti MKYK Üyesi Yaşar Karayel, birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı, Kayseri´de hizmet noktasında eksiği-noksanı olan daire müdürlerinin gideceğinin altını çizdi, ?Aslolan vatana, vatandaşa hizmettir. Hizmette kusuru olanlar, gider? dedi.

  AK Parti MKYK Üyesi Yaşar Karayel, birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı, Kayseri´de hizmet noktasında eksiği-noksanı olan daire müdürlerinin gideceğinin altını çizdi, ?Aslolan vatana, vatandaşa hizmettir. Hizmette kusuru olanlar, gider? dedi.

AK Parti´nin Kayseri´deki daire müdürlerini sıkı bir biçimde takip ettiğini belirten Karayel, her hangi bir olumsuz tavır karşısında gerekenin yapılacağını ifade etti.

  Tv1´de yayımlanan Moderatörlüğünü Doğan Havur´un yaptığı ?Gündem Özel? proğramına konuk olan AK Parti MYK Üyesi, eski Kayseri Milletvekili Karayel, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Metin Sönmez ile eHaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Yağmur´un sorularını cevapladı.

  TERÖR MART´TA BİTER

  İç politikadan, dış politikaya ve Kayseri´nin sorunlarına ve yatırımlarına dair bir çok konuda görüşlerini dile getiren Karayel şunları söyledi: ?Bir tarafta terör olayları, diğer yanda sınırımızda yaşanan gelişmeler. Bunlar birbiriyle ilintili. Hükümetimiz, başta terör olmak üzere her konuda cansiperane çalışmaktadır. Önümüzdeki günlerde her şey rayına girecektir, bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Terör olayları, mart ayı içinde biter. Devletin asli görevi kamu güvenliğini sağlamaktır. Bu da sağlanmak üzeredir. Gelen şehit haberleri hepimizi derinden etkilemektedir, üzmektedir ama yürüttüğümüz bu mücadele son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar, kararlılıkla devam edecektir.?

  YATIRIMLAR TAKİBİMİZDE

  Hükümetin, seçimlerden önce vatandaşa verdiği her sözü yerine getirme adına art arda eylem planlarını uygulamaya koyduğuna işaret eden MYK Üyesi Karayel, ?Tabii ki bu arada Kayseri´ye yapılacak yatırımları da sıkı sıkıya takip ediyoruz. Yüksek Hızlı Tren projesinin zamanında hayata geçmesi için bakanımızla, vekillerimizle el birliğiyle gayret içindeyiz. Bölge Hastanesi´nin tamamlanması ve diğer yatırımlar hassasiyetle gündemimizde yer alıyor? diye konuştu.

  ŞEKER´E SAHİP ÇIKTI

   Son dönemde Kayseri Şeker Fabrikası ile ilgili asılsız yayınlar yapıldığını vurgulayan Karayel, bu şehre zarar veren her şeye karşı olduklarını dile getirdi. Karayel, ?Kim olursa olsun, yolsuzluğuna, hırsızlığına, şaibesine şahit olursak; böyle bir şeyin olduğuna emin olursak kimsenin yanında ve arkasında da asla durmayız. Bizim için dürüstlük esastır? diye konuştu. Kayseri´nin ekonomik hayatında Kayseri Şeker Fabrikası çok önemli bir kurum olduğunu belirten Karayel,  Kayseri´nin aşında, ekmeğinde, sanayisinin büyümesinde ve bugünlere gelmesini sağlayan 3-4 fabrikasından birisi olduğunu söyledi. Karayel, ?Bu şehir fabrikası da bizim güzide kurumlarımızdan birisi. Zaman zaman iyi yöneticiler eli ile yönetilmiş, zaman zaman da kötü yönetilmiş. Batmış bir fabrika Kayseri´nin itibarlı fabrikalarından biri. Kayseri´nin vergi rekortmeni. Türkiye´nin ilk 100 kuruluşlarından birisi. 1 milyarın üzerinde cirosu olan bir şirket. Bununla birlikte 30 bine yakın fiilen pancar ekicisi olan, elinin emeği, alnının teri ile olan geçinen insanlarımızın alın terinin olduğu bir yer? diye konuştu.

  PARALEL VERSA ESKİ BAKİYEDEN KALMADIR

Bu fabrikanın olduğu yerde rantın büyük olduğunu belirten Karayel, şunları söyledi: ?Fabrika geçmiş dönemlerde çok büyük zararlar etti. Bu zararlar yine bu fabrikanın yöneticilerin çalışmaları ve gayretleri ile bu borçlar ödendi. Şuanda Türkiye´nin en çok kredisi yüksek kurumlarından birisi haline geldi. Eskiden kredi vermeyen bankalar şimdi tabiri caiz ise ?yeter ki bizde hesap açın, biz de size para verelim´ diye şirketlere gidip gelen finans kurumları var. Şeker fabrikası böyle bir kurum. Buraya göz dikmiş insanlarda var. geçmiş dönemde buradan rant elde etmiş, burayı sömürmüş, bu kadar büyük batağa sebep olmuş, şehrin ekmekçisinden, yoğurtçusundan, sanayicisinden herkese borç takmış bir fabrika geçmiş dönemde. Normalde yoğurt bile verilmeyen fabrikadan bugün vergi rekortmeni bir fabrika haline dönüşmüş. Buraya çamur atmak isteyen, dışarıdan gazel okuyan, geçmiş dönemde buranın rantından istifade etmiş olanlar ister istemez boş durmuyorlar. Yöneticilerini paralelcilikle suçlayanlar var. bazı basın yayın organlarında bunu destekleyici yandaşlık yapan, bu işlere aslı astarı olmayan şekilde yazılan çizilen de oluyor. Hüseyin Bey´i tanıyoruz. Hüseyin Bey tarım kredi de yöneticilik yaptı. Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nde iştirakler daire başkanlığı yaptı. Doğrusu işinden ve ahlakından kendisi ile alakalı şimdiye kadar bir eksikliğini görmediğimiz bir arkadaş. Bir eksikliğini de görürsek de kimse babamızın oğlu değil. Şeker fabrikasının bu şekilde karlı hale gelmesinin zeminin oluşturmasını sayın bakanımızın da bizim de katkılarımız oldu. Bu şehrin, bu ülkenin menfaatlerine zarar veren her şeyin karşısındayız.  Bu şehrin menfaatleri neyi gerektiriyorsa, kurumların menfaatlerini ne gerektiriyorsa onlarında yanındayız. Ta ki aksi oluncaya kadar. Kim olursa olsun, yolsuzluğuna, hırsızlığına, şaibesine şahit olursak; böyle bir şeyin olduğuna emin olursak kimsenin yanında ve arkasında da asla durmayız. Bizim için dürüstlük esastır. Çalışkanlık esastır. Türkiye´nin, şehrimizin ve fabrikada çalışanlarımızın, 80 bin çiftçimizin alın terinin korunması esastır. Biz bu noktada Şeker noktasında desteğimiz var. Arkadaşlarında paralel maralel olduğuna ben asla ihtimal vermiyorum. Solcu filan deseniz belki ama paralel deyince olmuyor. Hüseyin Bey´i ve oradaki yönetici arkadaşları geçmişten beri tanırız. Kadir Güneş´i tanırız. Kadir´in kim neresine paralelci diyecek. Orada paralelci çalışan varsa geçmişten kalan insanlardır. Bugün bunlara çamur atanlar o zaman bunlarla neden çalıştılar diye adama sorarlar.?

  İL TEŞKİLATI BAŞARILI

  AK Parti Kayseri İl Teşkilatı ile ilgili spekülasyonların yapıldığına işaret eden MYK Üyesi Karayel, ?Bu teşkilat, seçimlerden alnının akı ile çıkmış ve başarılı olmuştur. Başarılı bir teşkilatı yıpratmaya kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum. Zorlu sınavdan, başarı elde ederek ayrılan teşkilatımız, ayrıca övgüyü hak etmektedir? ifadesini kullandı.

(Haber Merkezi)



Anahtar Kelimeler: KARAYEL FIRTINASI