KARLI 23 NİSAN!

24.04.2015 10:04:57

23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de coşkuyla kutlandı. Kar yağışı 23 Nisan coşkusunu engelleyemedi.

 

 Türkiye Büyük Millet Meclisi açılışının 95. Yılı nedeniyle kutlamalar Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı. Soğuk hava şartları nedeniyle kısa tutulan tören alanında, göndere çekilen Türk Bayrağı'nın öğrenciler tarafından koparılması sonucu itfaiye gelerek bayrağı yeniden göndere çekti.  Ardından Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu kendisine refakat eden küçük izciler eşliğinde, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

İlk kez 23 Nisan'da kar yağdı”

Bilal Yılmaz Çandıroğlu, ilk kez 23 Nisan'ı karın altında kutladıklarını belirterek, Bu hafta münasebetiyle tüm okullarımızda şenlikler ve etkinlikler devam ediyor. Kar yağışlı bir gündeyiz. İlk defa 23 Nisan programını karın altında gerçekleştiriyoruz. Bu da ayrı bir güzellik. Çocukların daha bilinçli, daha donanımlı ve geleceğe daha hazır bir şekilde yetişmesi noktasında bizim azmimizi yeniden güçlendiriyor” dedi.

Program Sami Yangın Anadolu Lisesi'nde devam etti

Çelenk koyma programının ardından, Servet Akaydın İlköğretim öğrencilerinin hazırladığı 23 Nisan gösterileri soğuk hava nedeniyle, Sami Yangın Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda yapıldı. Törene Vali Vekili Mustafa Masatlı, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, il müdürleri, veliler ve vatandaşlar katıldı. Kelebek ve çiçek kıyafetleri giyen minik öğrenciler protokolü kapıda karşılayarak onlara çiçek takdim etti. Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

 Programda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 95 yılını kutladıklarını söyleyerek, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal önderliğinde onun milletin bağımsızlığı yine milletin azim ve kararlığı kurtaracaktır ön görüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi 23 Nisan 1920 Cuma günü Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatmıştır” diye konuştu.

Göz renkleri farklı, gözyaşları aynı”

Öğrencilere ve velilere birlik mesajı veren Çandıroğlu, Her şeyin en güzeline layık olan sizler, okuyan anlayan araştıran, düşünen, soran sorgulayan, yenilikçi, milli ve manevi değerlerine bağlı bir şekilde yetiştiğiniz sürece ülkemiz ve insanlık adına bir kazanım olacağınızı aklınızdan çıkarmayın. Yeter ki birikimli olmak için çalışın. Milli eğitim olarak çocuklarımıza, göz renklerini farklı gözyaşlarının aynı olduğunu, tenlerinin farklı olduğunu ama canlarının aynı olduğunu, yüreklerinin farklı ama acılarının aynı olduğunu öğreteceğiz. Toprakla bayrakla, bayrakta hilal olmayı sevdireceğiz. Çalışacağız, terleyeceğiz ama asla heder etmeyeceğiz. Kardeşliğin ve saygının tohumlarının atıldığı bugünden beklentimiz, bölgemiz ve dünyanın geleceğinde hoşgörünün, barış ve mutluluğun hakim olmasıdır” ifadelerinde bulundu. 

Öğrenciler ilgiyle izlendi”

Konuşmanın ardından Servet Akaydın İlköğretim Okulu öğrencilerinin gösterilerine geçildi. İlk olarak, 3-A sınıfı öğrencileri Kafkas dansı yaptılar. Dans sonunda öğrenciler tarafından açılan Türk Bayrağı büyük alkış aldı. Ardından anasınıfı öğrencilerinin, kelebek, çiçek ve arılar adlı oyunu büyük beğeni topladı. Program, halk dansları, halk türküleri ve şiirlerin okunmasıyla sona erdi. 

(Haber: Dilek Bolat)

 



Anahtar Kelimeler: KARLI 23 NİSAN!